Πώς θα κινείσαι (και άρα γυμνάζεσαι) περισσότερο μέσα στην ημέρα

Γιατί, το να κινείσαι σε βοηθάει να αδυνατίσεις

Κίνηση - Γυμναστική: Πώς Θα Την Εντάξεις Στην Καθημερινότητα

Καθώς η καθιστική ζωή εδραιώνεται τα τελευταία χρόνια ακόμη και στους ανθρώπους που κάποτε η δουλειά τους περιλάμβανε πολλές ώρες κίνησης την ημέρα, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό το να βρίσκουμε χρόνο και τρόπους ώστε να αυξάνουμε τα λεπτά κατά τα οποία κινούμαστε μέσα στην ημέρα, σε μια προσπάθεια διατήρησης της ισορροπίας και βελτίωσης της υγείας μας.

15-15-15: Πόσα ξέρεις για τη νέα μέθοδο γυμναστικής της Jennifer Aniston;

Η κίνηση είναι μια φυσιολογική ανάγκη για τον άνθρωπο, με θετικό αντίκτυπο στη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία, και η διαφορά της από τη στενότερη έννοια της άσκησης είναι ότι περιλαμβάνει κάθε κίνηση του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι στην κίνηση μετράμε το να σηκωθείς από το γραφείο και να περπατήσεις 5 λεπτά, το να κάνεις μια σύντομη βόλτα στο πάρκο, αλλά και το παιχνίδι με τα παιδιά ή τα κατοικίδιά μας.

4 μύθοι γύρω από το γυμναστήριο που ήρθε η ώρα να καταρρίψεις

Τα 30 λεπτά κίνησης την ημέρα που συνιστούν οι ειδικοί μπορούν μόνο να επιτευχθούν έπειτα από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά αν αλλάξουμε την ψυχολογία μας γύρω από τα οφέλη που αυτή μας προσφέρει. Η πεποίθηση ότι η κίνηση είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία και ότι μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες δραστηριότητες, όπως οι δουλειές του σπιτιού ή η φροντίδα των δικών μας ανθρώπων, ενισχύει στην προσπάθεια της ένταξής της στην καθημερινότητά μας.

Τι πρέπει λοιπόν να έχουμε στο μυαλό μας για να συμβεί αυτό:

-Αναλογιζόμαστε σε ποια πράγματα μας εμποδίζει η έλλειψη κίνησης στην καθημερινότητά μας. Αυτά μπορούν πάντα να λειτουργήσουν ως σημαντικά κίνητρα για την αρχή.

-Καθώς ξεκινάμε να εντάσσουμε την κίνηση στη ζωή μας, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σώμα μας δεν ξεχωρίζει το πού ή το πώς κινούμαστε, αναγνωρίζει μόνο ότι μένει ενεργό.

-Βάζουμε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να καταφέρουμε πράγματι να πετύχουμε μια αλλαγή.

- Υπάρχουν στο διαδίκτυο πάρα πολλά βίντεο που ζητούν μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο μας για να πραγματοποιήσουμε μια δραστηριότητα. Αυτά τα 10 λεπτά είναι εύκολο να βρεθούν μέσα στην ημέρα, ακόμη και όσο βρισκόμαστε στο γραφείο, και μέσα από την καθημερινή επανάληψη έχουν σημαντικά οφέλη.

- Μπορούμε να επιλέξουμε ένα είδος κίνησης που να πραγματοποιείται με παρέα, ώστε να υπάρχουν πολλαπλά οφέλη. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι φυσικά το περπάτημα, ο χορός, η ποδηλασία και η κολύμβηση στην παραλία.

-Τέλος, είναι σημαντικό να επιλέγουμε δραστηριότητες που μας αρέσουν πραγματικά και να τις πραγματοποιούμε με ευχαρίστηση. Ο στόχος είναι η ευεξία μας και αυτό είναι κάτι που θα έρθει άμεσα αν κινούμαστε για πράγματα που μας γεμίζουν και μας διασκεδάζουν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top