Το μόνο φρούτο που χρειάζεσαι για να παραμείνεις νέα

Το όπλο σου στη μάχη κατά της αντιγήρανσης

Όλες μας θέλουμε να έχουμε ένα νεανικό δέρμα και τα σημάδια του χρόνου να μην γράφονται στο πρόσωπο μας. Ήξερες ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση μυαλού και σώματος; Ένα καλό παράδειγμα αυτών είναι το αβοκάντο, το οποίο διαθέτει σημαντικά οφέλη για τη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου. 

Aβοκάντο: Τρεις εύκολες συνταγές για να το εντάξεις στη διατροφή σου

Το πείραμα, που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Tufts, απέδειξε στο τέλος ότι όσοι έτρωγαν αβοκάντο είχαν αυξημένα επίπεδα λουτεΐνης, ουσία που σχετίζεται με τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. "Η έρευνα είναι συναρπαστική και αποτελεί σημαντική υπόσχεση για υγιή γήρανση. Αυτή η απλή διατροφική προσθήκη μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την διατροφή σε όλες τις ηλικίες", λέει η Courtney Bliss, MS RDN, και ιδιοκτήτρια του Feeding Bliss.

Ο κύριος λόγος που το συγκεκριμένο φρούτο συμβάλλει στην μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σε μαγνήσιο. Ένα αβοκάντο περιέχει σχεδόν 60 mg μαγνησίου, την ημερήσια ποσότητα που απαιτεί ο οργανισμός. Το μαγνήσιο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη ρύθμιση της ενέργειας του σώματος, στην ισορροπία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, ενώ διαστέλλει τα αγγεία, τα οποία αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. 

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top