6+1 τροφές που μπορείς να καταναλώσεις αν έχεις στομαχικές διαταραχές

Ποιες μπορείς να καταναλώσεις άφοβα

μηλα

Φούσκωμα, καούρες, δυσφορία στο στομάχι ακόμη και διάρροια και πόνος. Οι στομαχικές διαταραχές γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του συσσωρευμένου άγχους, της κακής ποιότητας ζωής και πολλών άλλων παραγόντων. Αν λοιπόν υποφέρεις κι εσύ από τα εν λόγω συμπτώματα, δοκίμασε αυτές τις τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

3+1 συμβουλές από διατροφολόγους για χάσιμο σπλαχνικού λίπους

Μπανάνες

Προσφέρουν ικανοποιητική ποσότητα ενέργειας, ενώ παράλληλα είναι εύπεπτες και δεν αναστατώνουν το στομάχι. Βοηθούν ακόμη στην αντιμετώπισης της διάρροιας χάρη στην πηκτίνη που αυτές περιέχουν, η οποία αποκαθιστά με φυσικό τρόπο τη λειτουργία του εντέρου.

Παπάγια

Διευκολύνει τη λειτουργία της πέψης και βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Χάρη σε δύο ένζυμα που περιέχει, την παπαΐνη και την χυμοπαπαϊνη, βοηθά ακόμη στη διάσπαση των πρωτεϊνών και ανακουφίζει τα προβλήματα στο στομάχι.

Ρύζι

Το επεξεργασμένο ρύζι είναι προτιμότερο στις περιπτώσεις στομαχικών διαταραχών, μιας που αυτό είναι πιο εύπεπτο. Βοηθά κυρίως στην αντιμετώπιση της διάρροιας, όπως και το λευκό ψωμί, αλλά και η βραστή πατάτα.

Mήλα

Το μήλο (όπως και η μπανάνες) περιέχει πηκτίνη, η οποία βοηθάει στην αντιμετώπιση της διάρροιας.

Δανάη Παππά: Μοιράζεται μαζί μας πρόγραμμα για μείωση της κατακράτησης

Τζίντζερ

Το τζίντζερ βελτιώνει συνολικά τη λειτουργία της πέψης και είναι εξαιρετικά βοηθητικό στις περιπτώσεις στομαχικών διαταραχών. Μπορείτε να το καταναλώνετε στη μορφή σκόνης, προσθέτοντάς στο σε συνταγές, αλλά και αφεψήματα όπως ένα ζεστό τσάι.

Πηγή: allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top