4 συμβουλές από ειδικούς για να κάψεις επιτέλους το σπλαχνικό λίπος

Ακολούθησε τες και πες οριστικό «αντίο» στο σπλαχνικό λίπος

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος λίπους, γνωστό ως σπλαχνικό, που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας, δημιουργώντας στρες στην καρδιά και σε άλλα ζωτικά όργανα, αλλά και θέτοντάς μας σε κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό, μεταξύ άλλων χρόνιων παθήσεων.

Λεμφικό μασάζ η νέα τάση του Χόλυγουντ

Για να αποφύγουμε λοιπόν τον σχηματισμό του γύρω από τα όργανα και τους ιστούς μας υπάρχουν μερικές αποδεδειγμένες μέθοδοι που μπορούν να σε βοηθήσουν στη μείωσή του, κρατώντας μας παράλληλα σε φόρμα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Να ποιες είναι αυτές. 

Μην παραλείπεις γεύματα

Ακόμα κι αν σου φαίνεται αδιανόητο, φρόντισε να ακολουθείς ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής, χωρίς δηλαδή να παραλείπεις κανένα γεύμα. Η παράλειψη γευμάτων μπορεί στην πραγματικότητα να συμβάλει στην αύξηση του λίπους στη μέση μας, για αυτό το ιδανικό είναι να τρώμε κάθε 3 έως 4 ώρες, είτε ένα snack, είτε ένα γεύμα και να παραμένουμε συνεπείς σε αυτό.

Φάε περισσότερη πρωτεΐνη

Όταν προγραμματίζεις τα γεύματά σου, βεβαιώσου ότι η πρωτεΐνη παίζει βασικό ρόλο σε αυτά, εάν θέλεις να μειώσεις το κοιλιακό λίπος. Κι αυτό καθώς αυτή είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε περισσότερη μυϊκή μάζα ισοδυναμεί με ταχύτερο μεταβολισμό συνολικά.

Κατανάλωσε λιγότερες θερμίδες τη νύχτα

Μελέτες δείχνουν ότι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων πριν από τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε διαρκή απώλεια βάρους. Παραλείψτε λοιπόν τα βαριά νυχτερινά snack και μάθετε το σώμα σας στο να έχει θερμιδικό έλλειμμα, σύμφωνα με το οποίο καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνετε.

Έξυπνα tips για ελαφριά μαγειρέματα ενόψει καλοκαιριού

Δοκίμασε τη διαλειμματική νηστεία

Η πιο δημοφιλής μέθοδος διαλειμματικής νηστείας είναι η μέθοδος 16/8. Αυτό σημαίνει ότι νηστεύετε για 16 ώρες και έχετε παράθυρο 8 ωρών για να φάτε τα 2 έως 3 γεύματά σας ημερησίως. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις συνολικές θερμίδες που καταναλώνετε σε μια μέρα, ώστε με την πάροδο του χρόνου να μειωθεί και το κοιλιακό λίπος.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top