Φράουλες: Τα μοναδικά οφέλη τους στην υγεία μας

Ενιχύουν την καρδιά και συμβάλλουν στη σωστή διαχείρηση του βάρους

Μαρμελάδα φράουλα: Φτιάξτε τη μόνοι σας στο σπίτι!

Σύνταξη: Ναταλία Πετρίτη

Κατακόκκινες, ζουμερές και πεντανόστιμες, οι φράουλες είναι ένας μοναδικός σύμμαχος για την υγεία μας και με την εποχή τους να έχει ήδη φτάσει, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να τις προσθέσουμε στη διατροφή μας.

4+1 διατροφικές συνήθειες που εάν υιοθετήσετε δε θα παχαίνετε!

Μπορούν να καταναλωθούν τόσο μόνες τους, όσο και σε υγιεινά γλυκά, ακόμη και ως συστατικό σε φρέσκες σαλάτες, ενώ δύναται να καταψυχθούν για καιρό και να χρησιμοποιηθούν σε smoothies με άλλα φρούτα και φυτικό γάλα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε όλα τα μοναδικά οφέλη που οι φράουλες παρέχουν στην υγεία μας.

Μία μερίδα (80gr) από φράουλες περιέχει:


26Kcal/101KJ

0,6g πρωτεΐνης

0,2g λιπαρών

6g υδατανθράκων

1,6g ινών 

136mg καλίου

49mcg φυλικού οξέως

46mg βιταμίνης C

Φτιάξε μόνος σου την πιο δροσερή και light τάρτα με φράουλες και κρέμα

Οι φράουλες μπορούν να:

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς


Πλούσιες σε πολύχρωμα pigments που έχουν προστατευτικές ιδιότητες, οι φράουλες διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν τον οργανισμό μας απέναντι σε παθήσεις της καρδιάς. Έρευνες έχουν αποδείξει μάλιστα ότι η κατανάλωση φρούτων που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φράουλες σχετίζεται με λιγότερους θανάτους σχετιζόμενους με προβλήματα στην καρδιά.

Εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα


Η κατανάλωση φράουλας επιβραδύνει την πέψη της γλυκόζης και σταθεροποιεί τους δείκτες ινσουλίνης στο αίμα, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται σε γεύματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

5 μυστικά για να αποτοξινωθείτε αυτή την άνοιξη χωρίς δίαιτα

Βοηθούν τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2


Οι πολυφαινόλες στις φράουλες, βοηθούν πολύ στην μείωση μερικών από τα προβλήματα που δημιουργεί ο διαβήτης τύπου 2 στους πάσχοντες από αυτόν. Σταθεροποιούν επίσης την αρτηριακή πίεση.

Μπορούν να προστατέψουν από τον καρκίνο


Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι φράουλες μπορούν να έχουν προστατευτική λειτουργία απέναντι σε διαφορετικά είδη καρκίνου, χάρη στις πολυφαινόλες που αυτές περιέχουν.

Βοηθούν στη διαχείριση του βάρους


Οι φράουλες διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συχνή τους κατανάλωση συνδέεται με τη μείωση της παχυσαρκίας. Περιέχουν λίγες θερμίδες, αλλά και τη γλυκιά γεύση που όλοι χρειαζόμαστε σε ένα σνακ μέσα στην ημέρα.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top