4 συμβουλές για να τρως χωρίς περιορισμούς, αλλά υγιεινά

Θες να μη στερείσαι τίποτα αλλά χωρίς να παίρνεις βάρος;

σαλατα

Αν καταφέρεις να ανταλλάξεις μερικά από τα φαγητά που τρως με κάποιες πιο υγιεινές λύσεις, θα απολαμβάνεις το φαγητό χωρίς να σκέφτεσαι ότι θα πάρεις βάρος.

Tέσσερις τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος!

Πιο κάτω σου έχουμε μερικά παραδείγματα που μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα:


Φύγε τα επεξεργασμένα δημητριακά, πρόσθεσε τα δημητριακά ολικής αλέσεως
Η αντικατάσταση των επεξεργασμένων δημητριακών με δημητριακά ολικής αλέσεως είναι ένας εύκολος τρόπος για να λαμβάνεις περισσότερες φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Μπορείς να επιλέξεις ζυμαρικά ολικής αλέσεως αντί για λευκά ζυμαρικά, αλεύρι φαγόπυρου αντί για λευκό αλεύρι, καστανό ρύζι αντί για λευκό ρύζι, ψωμί ολικής αλέσεως αντί για λευκό ψωμί…

Πιο υγιεινά λάδια
Τα λάδια μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνεις υγιές λίπος και να κάνεις το φαγητό  πιο νόστιμο και πιο χορταστικό. Αντί να χρησιμοποιείς ηλιέλαιο, επίλεξε ελαιόλαδο, έλαιο σπόρων chia ή λάδι αβοκάντο.

Το dressing της σαλάτας σου, πρόσεξε το
Ας είμαστε ειλικρινείς, μια σαλάτα χωρίς ντρέσινγκ απλά δεν είναι νόστιμη. Αλλά αντί να χρησιμοποιείς έτοιμο ντρέσινγκ, γιατί να μην το αντικαταστήσετε με χούμους ή ταχίνι;


Πρόσβαση στα υγιεινά φαγητά
Είναι πολύ πιο εύκολο να φας αυτό που βλέπεις, θα το έχεις ήδη καταλάβει.  Βάλε ένα μεγάλο μπολ με φρούτα στο τραπέζι της κουζίνας σου αντί για ένα βάζο με μπισκότα, τακτοποίησε το ντουλάπι σου έτσι ώστε οι πιο υγιεινές επιλογές να είναι μπροστά, εφοδίασε τα ράφια του ψυγείου που βρίσκονται στο ύψος των ματιών με λαχανικά, πάρε ένα μείγμα από ξηρούς καρπούς και σπόρους στο γραφείο αντί για ένα σακουλάκι πατατάκια…Οι λύσεις πολλές, αρκεί να τις υλοποιήσεις!

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top