3+1 eco friendly συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Βελτιώνεις την υγεία σου και παράλληλα βοηθάς τον πλανήτη!

περιβάλλον

Είχες σκεφτεί, ποτέ ότι μπορείς να βοηθήσεις τον πλανήτη, την ίδια ώρα που φροντίζεις και για τη βελτίωση της υγείας σου;

3 τύποι άσκησης για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας το φθινοπώρο

1. Κατανάλωσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Η παραγωγή κρέατος επιβαρύνει σημαντικά τους περιβαλλοντικούς πόρους. Σκέψου μόνο ότι οι αγελάδες παράγουν τόνους μεθανίου, που εξαντλεί το στρώμα του όζοντος γρηγορότερα από τον άνθρακα. Ακόμη, οδηγεί στην εκκαθάριση των τροπικών δασών και των βοσκοτόπων, θέτοντας σε κίνδυνο τον πλανήτη.

2. Βάλε το νερό σου σε μεταλλικό μπουκάλι 
Γιατί να μην έχεις στην τσάντα σου ένα οικολογικό παγούρι; Έτσι και μειώνεις τη χρήση πλαστικού, αλλά και προστατεύεις την υγεία σου.

 

Γιατί τα μήλα είναι η ιδανική επιλογή για σνακ

3. Κήπος, δικός σου
Φύτεψε ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και ό,τι άλλο σου αρέσει και δημιούργησε… το δικό σου μποστάνι. Έτσι, και θα ξέρεις πως τρως υγιεινά προϊόντα, χωρίς φυτοφάρμακα, αλλά και θα συμβάλεις στο περιβάλλον. Πώς;
Τα φυτά τραβούν το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας και αποβάλλουν οξυγόνο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας.

4. Καθαριστικά προϊόντα από τα χεράκια σου
Μείωσε τη χρήση των καθαριστικών που αγοράζεις από το supermarket μιας και περιέχουν πληθώρα χημικών συστατικών, τα οποία βλάπτουν και την υγεία σου και το περιβάλλον.
Αντ’ αυτών, φτιάξε τα δικά σου απορρυπαντικά με ξύδι ή μαγειρική σόδα, τα οποία είναι άκρως οικολογικά και δεν επηρεάζουν την υγεία σου.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top