Mηλόξυδο: Τα απίστευτα οφέλη για τον οργανισμό μας

Η κατανάλωση μηλόξυδου βοηθά το σώμα και την υγεία μας

μηλόξυδο οφέλη

Το μηλόξυδο είναι ένα ξύδι που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες τόσο στη μαγειρική όσο και στην ιατρική, ενώ είναι πλούσιο σε αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Κale: Ένα λαχανικό με πολλά οφέλη

Έρευνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή υποδεικνύουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, στη μείωση τη χοληστερίνης, στη μείωση των σακχάρων του αίματος και στη βελτίωση των συμπτωμάτων του διαβήτη, ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο γι’ αυτό και η χορήγηση του μηλόξυδου ως φαρμακευτικής αγωγής για τα παραπάνω δεν συνίσταται. Ποιοι είναι όμως οι τρόποι με τους οποίους το μηλόξυδο ενισχύει αποδεδειγμένα την υγεία μας;

Γκρέιπφρουτ, αυγό και βραστές πατάτες; Τελικά σε βοηθάνε να κάψεις λίπος;

Έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε ουσίες που βελτιώνουν την υγεία μας

Το μηλόξυδο φτιάχνεται από ασετικό οξύ, το οποίο ευθύνεται για τη μυρωδιά και τη γεύση του. Είναι επίσης η ουσία που θεωρείται πως ευθύνεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του ξυδιού αυτού και βρίσκεται σε ποσοστό 5-6% στη σύνθεσή του. Τα οργανικά μηλόξυδα περιέχουν επίσης την ουσία «μητέρα» που περιέχει ένζυμα, πρωτεΐνες και φιλικά στον οργανισμό βακτήρια. Επιπλέον, το μηλόξυδο περιέχει μια μικρή ποσότητα κάλιο, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά.

Μπορεί να σκοτώσει βακτήρια

Το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόντωση παθογόνων ουσιών συμπεριλαμβανομένων και των βακτηρίων. Από τον ανθρώπινο πολιτισμό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τον καθαρισμό των νυχιών από μύκητες, για την αφαίρεση ψειρών, αλλά και σε μολύνσεις των αυτιών. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε για να καθαρίζει πληγές περισσότερα από 2000 χρόνια πριν.

Το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σαν συντηρητικό για τροφές, αφού εμποδίζει τα βακτηρίδια από το να τις καταστρέψουν.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σακχάρων του αίματος και στη σταθεροποίηση του διαβήτη

Το μηλόξυδο έχει την ικανότητα να βοηθά τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 καθώς αυτό βοηθά στη μείωση των σακχάρων του αίματος που συγκεντρώνονται σε υψηλές ποσότητες λόγω της αδυναμίας τους να παράξουν ινσουλίνη.

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Έρευνες απέδειξαν ότι το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους καθώς αυτό προκαλεί αίσθημα πληρότητας μετά το γεύμα, που εμποδίζει το άτομο από το να αισθάνεται πείνα για πολλές ώρες μετά την κατανάλωσή του.  Το ίδιο, επίσης, έχει μόλις 3 θερμίδες, γεγονός που το κάνει μια τροφή διαίτης.

Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει σε δερματικές παθήσεις όπως η ξηροδερμία και το έκζεμα. Η χρήση του ως τόνερ στο δέρμα μπορεί να επαναφέρει το pH στα κατάλληλα επίπεδα, βελτιώνοντας έτσι τον προστατευτικό του φραγμό, αλλά και σκοτώνοντας τυχόν βακτήρια που μπορεί να ευθύνονται για σπυράκια και μαύρα στίγματα. Δεν πρέπει ωστόσο να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση σε ερεθισμένο δέρμα, καθώς ενδέχεται να χειροτερέψει τα πράγματα.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top