6+1 λόγοι για να εντάξεις το grapefruit στο πρωινό σου εδώ και τώρα

Κάνει θαύματα

grapefruit

Το παρεξηγημένο εσπεριδοειδές με την ελαφρώς πικρή γεύση περιέχει περισσότερη βιταμίνη C κι από το πορτοκάλι, ενώ μπορεί να καταναλωθεί με ένα σωρό τρόπους. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την ένταξή του στο πρωινό μας γεύμα ακόμη πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας; Συνέχισε να διαβάζεις!

Πέντε τροφές που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το λίπος σου

Παρέχει προστασία στο ανοσοποιητικό μας σύστημα

Το grapefruit παρέχει εξαιρετική προστασία στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφού είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης A, C και E. Πιο συγκεκριμένα, ένα grapefruit μεσαίου μεγέθους περιέχει 77 mg βιταμίνης C, περισσότερα δηλαδή από όσα περιέχει ένα μεγάλο πορτοκάλι.

Βοηθά στην απορρόφηση περισσότερων θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό

Η συχνή κατανάλωση grapefruit βοηθά στην απορρόφηση περισσότερων θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό, όπως η βιταμίνη C, το μαγνήσιο, το κάλιο και οι θρεπτικές ίνες.

Βοηθά στην πρόληψη κατά του διαβήτη

Η συχνή κατανάλωση grapefruit βοηθά επίσης στην πρόληψη κατά του διαβήτη, διατηρώντας τα επίπεδα ινσουλίνης του αίματος σταθερά και προστατεύοντας από τον διαβήτη τύπου 2. Ιδιαίτερα αν αυτό συνδυαστεί και με κατανάλωση φρούτων όπως τα σταφύλια, τα μήλα, οι μπανάνες και τα μούρα, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά.

Βοηθά στη διατήρηση του λίπους μακριά από τις αρτηρίες

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν σε ποντίκια, η κατανάλωση grapefruit βοηθά στη διατήρηση του λίπους μακριά από τις αρτηρίες, ενισχύοντας έτσι την προστασία της καρδιάς.

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά

Το grapefruit είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και των καταστροφών που δέχεται το ανθρώπινο σώμα από της ελεύθερες ρίζες. Αντιοξειδωτικά περιέχει ακόμα και το ξύσμα του φρούτου, το οποίο συστήνεται να χρησιμοποιείται σε τροφές όπως τα πουλερικά και οι αλμυρές και γλυκιές ζύμες.

Κάνεις δίαιτα; Αυτές είναι οι 20 τροφές που θα σε βοηθήσουν

Κρατά τον οργανισμό ενυδατωμένο

Τα grapefruit αποτελούνται κατά 88% από νερό, με ένα φρούτο μεσαίου μεγέθους να περιέχει 216 ml αυτού. Σε κάθε περίπτωση όμως, προτιμήστε την κατανάλωση ολόκληρου του grapefruit και όχι μόνο του χυμού του ώστε να λάβετε και περισσότερες φυτικές ίνες που επίσης ωφελούν τον οργανισμό.

Κρατούν τα οστά μας δυνατά

Το ασβέστιο και ο φώσφορος που εμπεριέχεται στα grapefruit κρατούν τόσο τα οστά μας όσο και τα δόντια μας γερά και δυνατά!

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top