Πώς να αποκτήσεις μία διασκεδαστική fitness ρουτίνα

Σίγουρα θα υπάρχει ένας είδος γυμναστικής που θα σου αρέσει

γυμναστική

Eίναι καιρός πια να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου, για υγεία και ευεξία. Με τα πιο κάτω βήματα, θα κάνεις ακόμη και την άσκηση παιχνιδάκι.

Βρες τον τύπο της γυμναστικής που σου ταιριάζει

Αν προτιμάς περπάτημα, περπάτημα. Τρέξιμο, τρέξιμο. Αν θες να πηγαίνεις να "χτυπιέσαι¨στο γυμναστήριο, να πηγαίνεις. Ό,τι θεωρείς πως σου ταιριάζει κι έχει αποτέλεσμα για σένα.

Tρεις τροφές που ενεργοποιούν τα κύτταρα μακροζωίας

Προχώρα σταδιακά

Δε θα αποκτήσεις σώμα φέτες από τη μια στιγμή στην άλλη. Άσε που μπορεί να μην αποκτήσεις και ποτέ. Άλλωστε, δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά να βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία της σωματικής άσκησης. Το να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους, θα σε βοηθήσει να μην αποηγοητεύεσαι εύκολα και να μην τα σταματάς. Χρειάζονται λοιπόν αργά και σταθερά βήματα. 

Μην σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι 

Αυτός ίσως και να είναι ένας πολύ συχνός λόγος που παρατάς τη γυμναστική σου από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Αγχώνεσαι με όσα βλέπεις στο Instagram, αγχώνεσαι και με τα σχόλια των φίλων και γνωστών σου. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι σε κάθε περίπτωση είναι ότι γυμναστική ξεκινάς για εσένα και μόνο.

Κάνε οπωσδήποτε ζέσταμα

Το ζέσταμα είναι το σημαντικότερο κομμάτι της προπόνησης σου που ποτέ δεν πρέπει να παραλείπεις.

Μάθε να ξεχωρίζεις το μυϊκό πιάσιμο από τον πραγματικό πόνο

Ο έντονος πόνος είναι άλλος ένας παράγοντας που μας αποθαρρύνει, ειδικά εάν η πρώτη φορά συνεχίστηκε με έντονο πόνο στα άκρα ή τους κοιλιακούς. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός ο πόνος σημαίνει ότι η γυμναστική σου λειτουργεί πραγματικά και σε ωφελεί.

Oι λόγοι που κάνεις διάδρομο αλλά δε χάνεις βάρος

Προπονήσου με έναν φίλο ή μία φίλη

Αν το βασικό σου πρόβλημα είναι το κίνητρο, ίσως να βοηθούσε να αποκτούσες την ίδια fitness ρουτίνα με ένα άτομο από την παρέα σου. 

Μη διστάζεις να ζητήσεις τις συμβουλές των ειδικών

Είναι πολλά βίντεο που δείχνουν “ιδανικές” ασκήσεις για αρχάριους. Αυτό όμως δε σημαίνει πως λειτουργούν για όλους τους ανθρώπους.

Γι’αυτό μη διστάζεις να απευθύνεις όσες ερωτήσεις έχεις σε κάποιον γυμναστή. Μπορείς ακόμη να μιλήσεις με έναν personal trainer ώστε να σου ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ειδικά για τις ανάγκες σου. 

Επιμέλεια: Mylife Team
Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top