Αυτά είναι τα καλύτερα όργανα γυμναστικής για αδυνάτισμα στο σπίτι

Τρία μηχανήματα που υπόσχονται να κάψουν λίπος

όργανο γυμναστικής ποδήλατο

Έχουμε πάρει απόφαση ότι θα κάνουμε πολύ καιρό για να επιστρέψουμε στα ομαδικά προγράμματα πιλάτες, γιόγκα και ζούμπα που επισκεπτόμασταν καθημερινά προ-κορωνοϊού και μαζί με το καθιερωμένο μας ραντεβού για άσκηση ανανεώναμε τις παρέες μας και τη διάθεσή μας. Ως τότε όμως, ας μην επαναπαυόμαστε στον καναπέ μας και στο TikTok. Καθώς η πολυπόθητη στιγμή για τον οβελία πλησιάζει και μαζί με αυτή τα ξεσπάσματα γκρίνιας που θα ακολουθήσουν τη μεθεπόμενη εβδομάδα μετά το μεγάλο τραπέζι, εμείς ας κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας για να νιώθουμε όσο πιο καλά γίνεται με τον εαυτό μας. Ο περίπατος, οι YouTubers και τα αποθηκευμένα βιντεάκια για γυμναστική στο σπίτι έχουν γίνει πολύ βαρετά πια και μας πέφτουν βαριά, γι' αυτό ήρθε η στιγμή να επιστρέψουμε στα παλιά...

Ασκήσεις που μπορείς να κάνεις σπίτι για να χάσεις βάρος!

Ίσως έχουμε συνδέσει τα όργανα γυμναστικής στο μυαλό μας με κάτι ξεπερασμένο και αρκετά βαρετό. Ίσως η σκέψη τους μας γυρνάει σε εποχές που λιώναμε πάνω σε διαδρόμους και ποδήλατα, βαριόμασταν πιο πολύ κι από το να κατέβουμε, παρ' όλα αυτά ιδρώναμε και βλέπαμε αποτέλεσμα πολύ άμεσα. Τα παραδοσιακά μηχανήματα μπορεί να έχουν μπει στην άκρη τα τελευταία χρόνια, όμως τα προτερήματά τους όσο περίεργο κι αν ακούγεται είναι διπλάσια (για το σώμα τουλάχιστον) από αυτά που μας προσφέρουν σύγχρονα προγράμματα γυμναστικής. Κι επειδή πέρα από την βασική επιθυμία όλων μας να ξεφορτωθούμε λίπος, στοχεύουμε στο να διατηρούμε μία καλή στάση σώματος, να έχουμε λιγότερα μυοσκελετικά προβλήματα (όπως αυχενικό κ.ά.) και συνολικά καλύτερη εικόνα, εμείς σου παρουσιάζουμε τα τρία μηχανήματα που μόνο χαρά θα σου φέρουν εκτός από το να πιάσουν τόπο στο σαλόνι σου:

Κάνε αερόβια γυμναστική στο σπίτι και χάσε λίπος

1. Ποδήλατο

Στατικό ποδήλατο: Τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ενώ έχει να προσφέρει τόσα πολλά. Καρδιαγγειακή λειτουργία, αναπνευστικό σύστημα και καλύτερη στάση σώματος είναι τα τρία βασικά πράγματα που οφελεί. Εκτός αυτού, μία ώρα άσκησης με σχετικά γρήγορη ταχύτητα (ανάλογα την αντοχή σας) μπορεί να κάψει περίπου 500-900 θερμίδες. Πρόκειται για ένα αυστηρά ατομικό όργανο που όμως μπορείς να κάνεις τις ώρες πάνω σε αυτό ακόμη πιο ευχάριστες συνδυαστικά με μουσική ή με όποια σειρά έχει κερδίσει τη καρδιά σου τον τελευταίο καιρό.

2. Διάδρομος

Όχι, αυτή η λίστα δεν είναι τόσο προβλέψιμη. Απλώς, δεν γίνεται να μη συμπεριληφθούν σε αυτή μηχανήματα που κακολογούνται ως βαρετά, όμως κάνουν δουλειά. Μπορείς να ξεφορτωθείς 450 με 700 θερμίδες την ώρα τρέχοντας... κι αν αυτό δεν είναι κίνητρο, τότε τι άλλο περιμένεις;

3. Στέπερ

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το καλύτερο (και ασφαλέστερο) όργανο εκτόνωσης για να περάσεις τον χρόνο σου πηγαίνοντας πάνω κάτω. Ιδανικό για ώρες αναμονής απαντήσεων στο messenger, μετά από εξεταστική και οτιδήποτε σε βάζει σε αναμμένα κάρβουνα. Για την ιστορία, η άσκηση πάνω σε αυτό για μία τουλάχιστον ώρα σε βοηθάει να αποχωριστείς έως και 400 θερμίδες!

Πηγή: allyou

Συντάκτης: Κατερίνα Ανδρομιδά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top