Κάνεις υγιεινή διατροφή; Ποιες «παγίδες» να αποφύγεις

Νομίζεις πως κάνεις το σωστό αλλά τελικά είναι λάθος

υγιεινή διατροφή

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς την υγιεινή διατροφή και σε αυτό βοηθάει πολύ το γεγονός ότι πολλά εστιατόρια και εταιρίες τροφίμων φροντίζουν να έχουν προϊόντα κατάλληλα για χορτοφάγους, χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες ή εμπλουτισμένα με πρωτεΐνη.

Η αλήθεια όμως είναι πως ένα μόνιμα ισορροπημένο διατροφολόγιο δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση αφού απαιτεί οργάνωση, προσήλωση και χρόνο. Υπάρχουν πολλοί μύθοι εκεί έξω, οι οποίοι μπορούν να σου δημιουργήσουν πολλή σύγχυση.

Ξεκούραστες συνήθειες που σε βοηθάνε να χάσεις βάρος

Πιο κάτω θα βρεις μερικές σοβαρές ανακρίβειες που ακούγονται περί υγιεινής διατροφής: 

Απαγορεύεται αυστηρά το λίπος

Αν θες να χάσεις βάρος πρέπει να μειώσεις το σωματικό λίπος, σωστά; Η κατανάλωση λίπους στην πραγματικότητα δεν σε παχαίνει. Χρειαζόμαστε ένα ποσοστό καλού λίπους στη διατροφή μας για να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας υγιή, να προστατεύσουμε τα όργανα μας, να μεταφέρουμε λιποδιαλυτές βιταμίνες μέσα και γύρω από το σώμα. Επομένως τα λιπαρά δεν πρέπει να εξαλειφθούν από τη διατροφή σου αλλά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Επιπλέον, δεν είναι όλα τα λίπη ίσα αφού τα φυτικά λίπη όπως τα ελαιόλαδα και αυτά από ξηρούς καρπούς είναι ακόρεστα και συνδέονται με την υγεία της καρδιάς.

Οι υδατάνθρακες απαγορεύονται

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η εξάλειψη των υδατανθράκων από τη διατροφή τους είναι ένας καλός τρόπος για να χάσουν βάρος αλλά αυτό δεν ισχύει. Ωστόσο, αν μιλάμε για εξαιρετικά επεξεργασμένους και επεξεργασμένους κόκκους, ζυμαρικά, ψωμιά και μπισκότα, τότε η ιστορία αλλάζει. Όλα αυτά είναι πλούσια σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος. Εάν σχεδιάζεις να κόψεις τους υδατάνθρακες τουλάχιστον πρέπει να γνωρίζεις τα είδη των υδατανθράκων που αφαιρείς από τη διατροφή σου, ώστε να μην χάσεις κάποια απαραίτητα συστατικά.

Θέλεις να κάνεις τα παιδιά σου να τρώνε φρούτα; Δοκίμασε να φτιάξεις αυτό

Τα sugar-free προϊόντα είναι καλά

Ένα τρόφιμο που αναγράφεται πως έχει μηδενικές θερμίδες ή 0% ζάχαρη δεν σημαίνει ότι είναι καλό για την υγεία σου. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά που ξεγελούν τους γευστικούς κάλυκες και στην πραγματικότητα αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη

Η αποτοξίνωση με χυμούς είναι η λύση

Η προσθήκη περισσότερων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σου είναι σίγουρα κάτι καλό. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείς τη μέθοδο του juice cleansing για να χάσεις βάρος ή για αποτοξίνωση, πιθανότατα θα απογοητευτείς.Η απώλεια βάρους από την αποτοξίνωση με χυμούς προκύπτει από την πολύ χαμηλή θερμιδική πρόσληψη. Αυτό σημαίνει ότι μόλις τρως και πάλι κανονικά, είναι πολύ πιθανό να πάρεις πίσω τα χαμένα κιλά.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top