Πώς θα κάνεις σύμμαχό σου το άγχος

Και θα δεις να σου συμβαίνουν μόνο καλά πράγματα!

Άγχος

Άγχος στην δουλειά, στο σπίτι, στους δρόμους, στις σχέσεις και σε πολλά ακόμα σημεία της καθημερινότητας που έρχεσαι αντιμέτωπη. Ας μην γελιόμαστε το άγχος αποτελεί την νέα πραγματικότητα που δύσκολα μπορεί να την αποφύγει κανείς. Στρεσογόνοι παράγοντες εμφανίζονται από την μια στιγμή στην άλλη και οι προεκτάσεις τους λίγο πολύ είναι γνωστές: διαταραχές ύπνου, κρίσεις άγχους και πανικού, αφόρητες ημικρανίες και πολλά ακόμα σοβαρά ή μη ψυχοσωματικά προβλήματα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Βέβαια, όπως με τα περισσότερα ζητήματα της ζωής, υπάρχουν πάντα δύο όψεις του νομίσματος και εμείς από ότι φαίνεται δίνουμε περισσότερη σημασία στην αρνητική πλευρά του στρες που μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Αν όμως είσαι αποφασισμένη να δεις και την θετική του πλευρά, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω σωτήρια tips στην καθημερινότητα σου, έτσι ώστε να μετατρέψεις το άγχος στον καλύτερο φίλο σου και να επωφεληθείς από αυτό. Δεν τα λέμε εμείς, οι ειδικοί της Ψυχολογίας στο «Harvard Business Review» τα είπαν πρώτοι και εμείς σου μεταφέρουμε  τα συμπεράσματα.

To μάσημα της τσίχλας μειώνει το αίσθημα της πείνας ή όχι;

Αναγνώρισε το πρόβλημα. Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσεις το στρες είναι να το αναγνωρίσεις και να αποδεχτείς την κατάσταση που έχεις βρεθεί. Αφού γνωρίζεις συνειδητά πως σε έχει κατακλύσει το άγχος, στο χέρι σου είναι να το διαχειριστείς με τον καλύτερο τρόπο. Αντί λοιπόν να σε καθοδηγήσει ο φόβος και η ανησυχία, προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά και φρόντισε να εφαρμόσεις το plan B σε ότι που πήγε στραβά και σε έφερε στην θέση αυτή.

Το περιβάλλον γύρω σου παίζει σημαντικό ρόλο. Αναμφίβολα όταν βρεθούμε στρεσαρισμένοι χρειαζόμαστε ανθρώπους γύρω μας που πιστεύουν σε εμάς και μας στηρίζουν, προκειμένου μέσα από την θετική τους στάση να στηριχθούμε ξανά στα πόδια μας. Επομένως είναι σημαντικό να κρατάμε αποστάσεις από εκείνους που μόνο να γκρινιάζουν και να παραπονούνται ξέρουν, αφού ως γνωστόν ο αρνητισμός είναι μεταδοτικός.

Κάνε γυμναστική αγκαλιά με το μωρό σου

Πάλεψε για αυτά που θέλεις να βελτιώσεις και άσε στην άκρη το τέλειο. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως δεν χρειάζεται να είσαι τελειομανής με τα πάντα γύρω σου, αφού υπάρχουν χιλιάδες πράγματα στην ζωή μας που όσο και να θέλουμε να τα αλλάξουμε, δεν είναι στο χέρι μας, άρα τα αγνοούμε. Άλλωστε και συμφώνα με τα λεγόμενα του Στίβεν Χόκινγκ «Ένας από τους βασικούς κανόνες του σύμπαντος είναι πως τίποτα δεν είναι τέλειο. Η τελειότητα, πολύ απλά, δεν υπάρχει». Εσύ γιατί πασχίζεις ακόμα να την φτάσεις;

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: allyou.gr

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top