Με αυτούς τους έξυπνους τρόπους θα βελτιώσεις την υγεία σου

Δε χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

Ανοσοποιητικό

Mε την πανδημία, μπήκε η υγεία μας σε πρώτο πλάνο. Έστω και κατά αυτόν τον τρόπο, αντιληφθήκαμε την αναγκαιότητα να προσέχουμε τον εαυτό μας και κατά επέκταση την υγεία μας. Δες πώς θα το εξασφαλίσεις με απλές, αλλά έξυπνες κινήσεις.

Το νήμα κάνει καλό 

Δεν αρκεί απλώς να βουρτσίζεις τα δόντια σου. Το νήμα καθαρίζει τις πλευρές των δοντιών όπου τα τρόφιμα και τα βακτήρια κρύβονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. 

 Να πίνεις νερό 

Ειδικά μόλις ξυπνήσεις το πρωί, πριν τον καφέ. Εκτός του ότι είσαι αφυδατωμένη από τον ύπνο, με το νερό ενεργοποιείς τον εγκέφαλο, τα νεφρά και το έντερο. Επιπλέον, θα έχεις περισσότερη ενέργεια και μπορεί να ξυπνήσεις πιο γρήγορα.  

Όλα πράσινα 

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έχει συνδεθεί με περίπου 25% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα μελέτη στο European Journal of Preventive Cardiology.

Kate Middleton: Αυτό το ρόφημα τη βοηθά να διατηρήσει τη σιλουέτα της 

Να προτιμάς τις σκάλες

Μην χρησιμοποιείς μονίμως το ασανσέρ. Η έντονη αναρρίχηση 60 βημάτων σε 20 δευτερόλεπτα τρεις φορές την ημέρα, τρεις ημέρες την εβδομάδα για έξι εβδομάδες, ενισχύει την καρδιακή φυσική κατάσταση κατά περίπου 5%. 

 Να ελέγχεις τη θερμοκρασία του δωματίου 

Μείωσε τη θερμοκρασία δύο έως τρεις βαθμούς μετά το δείπνο και δύο έως τρεις ακόμη πριν την ώρα του ύπνου. Σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, τείνουμε να κοιμόμαστε πιο βαθιά και χωρίς διακοπές.  

Χαμήλωσε τον φωτισμό 

Όταν ο ήλιος δύει, χαμήλωσε τον φωτισμό στο σπίτι. Αυτή η απλή πράξη βοηθά στην προώθηση της παραγωγής της μελατονίνης, η οποία βοηθάει να σας πάρει πιο γρήγορα ο ύπνος.

Eύκολα tips για να απαλλαγείς από το περιττό βάρος

Πάρε ανάσες

Πάρε δύο έως τρεις βαθιές αναπνοές και, ενώ εστιάζεις στην αναπνοή σου, κάνε αισιόδοξες σκέψεις. Μια τέτοια άσκηση μπορεί να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσει τη διάθεσή σου. 

Μην ξεχνάς το αντιηλιακό

Μην πέφτεις στην παγίδα της λανθασμένης πεποίθησης ότι αντιηλιακό βάζουμε μόνο το καλοκαίρι. Αφιέρωσε μερικά δευτερόλεπτα κάθε πρωί για να εφαρμόσεις αντιηλιακό στις πλάτες, τον λαιμό, το πρόσωπο και τα αυτιά.

Πηγή: mylife.com.cy   

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top