Οι τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε προτού κοιμηθούμε

Αν δε θες να ξυπνήσεις μες τη νύχτα

Ύπνος

Yπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ενδέχεται να διαταράξουν τον ύπνο μας. Και εννοείται ένας από αυτούς είναι η διατροφή μας. Παίζει ρόλο τι τρως πριν κοιμηθείς, καθώς και πόση ώρα έφαγες κάτι πριν τον ύπνο.

Λιπαρά

Οι λιπαρές και τηγανητές τροφές δεν επιβαρύνουν μόνο τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες, αλλά επιβραδύνουν και τη διαδικασία της πέψης. Αυτό σημαίνει πως θα αισθάνεσαι το στομάχι σου "βαρύ" και θα δυσκολευτείς να κοιμηθείς. Αυτό σημαίνει junk food, τηγανητές πατάτες και τροφές της ίδιας "οικογένειας", απαγορεύονται. 

Καφές

Πολλοί υποστηρίζουν πως ακόμη και αν πιουν καφέ το βράδυ, μετά κοιμούνται σαν πουλάκια. Αυτό είναι αλήθεια. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετική ανοχή στην καφεϊνη, που περιέχεται επίσης στο τσάι και σε διάφορα αναψυκτικά. Συμβουλευτικά, περιόρισε την κατανάλωση καφέ σε 2-3 φλιτζάνια της ημέρα και απόφυγέ τον μετά τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Tips για να έναν ευχάριστο ύπνο το καλοκαίρι

Αλκοολούχα ποτά

Το αλκοόλ επίσης επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο. Μπορεί αρχικά ένα ποτήρι κρασί να σου δημιουργεί αίσθημα χαλάρωσης και υπνηλίας, αλλά στη συνέχεια, όταν το ποτό διασπαστεί στο σώμα, απελευθερώνει συστατικά που προκαλούν διέγερση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σε πάρει ο ύπνος εύκολα ή να ξυπνάς μέσα στη νύχτα.

Γλυκά

Η απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, θα σε δυσκολέψει να κοιμηθείς. Γι' αυτό, μην φας μπισκότα, κέικ, παγωτά και γλυκά πριν τον ύπνο. Προτίμησε ένα φρούτο.

Η διατροφή θωρακίζει το ανοσοποιητικό σε καιρό πανδημίας;

Πικάντικα πιάτα

Οι καυτερές σάλτσες και γενικά τα πικάντικα πιάτα μπορούν να αναστατώσουν το στομάχι σου και να προκαλέσουν καούρα, κρατώντας σε ξύπνια.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top