Θες να δυναμώσεις ώμους, χέρια, στήθος και πλάτη; Κάνε αυτές τις ασκήσεις

Άρχισε τη μέρα σου με μία εικοσάλεπτη προπόνηση

ενδυνάμωση ώμων-πλάτης-χεριών-στήθους

Είσαι από τους εριστικούς τύπους ανθρώπων που βγαίνουν για τρέξιμο στις 08:00 το πρωί στην Αρεοπαγίτου; Ξυπνάς κι εσύ στις 06:00 όταν βρίσκεσαι σε διακοπές με τους φίλους σου για να χαρείς την ανατολή αρχίζοντας τη μέρα σου με μία 20' προπόνηση;

Ε, τότε πρέπει να εντάξεις και τον υπόλοιπο κορμό (εκτός από τα πόδια σου) σε αυτό το πρόγραμμα ώστε να προθερμαίνεσαι κατάλληλα πριν το τρέξιμο που σε περιμένει...

Tips για να αποκτήσετε το τέλειο γραμμωμένο σώμα

Ωμοι, χέρια, στήθος και πλάτη αποτελούν τα σημεία-κλειδιά τα οποία «χτυπάνε» αυτές οι τρείς ασκήσεις:

Τροφές-ασπίδα κατά της γήρανσης του δέρματος

1. Single-Leg Pushup

Στηρίξου με τις παλάμες σου και τις μύτες των ποδιών σου στο πάτωμα. Και τώρα ξεκίνα να κατεβαίνεις προς το πάτωμα λυγίζοντας τους αγκώνες σου (ή αλλιώς κοιλιακοί). Όσο θα κατεβαίνεις, σήκωνε το δεξί σου πόδι από το πάτωμα στον αέρα. Επανέλαβε, σηκώνοντας αυτή τη φορά το αριστερό.

2. Squat Clean and Press

Στάσου όρθια με λυγισμένα γόνατα στην ευθεία των ώμων σου. Κράτησε ένα ζευγάρι βαράκια στα χέρια σου και φέρ'τα κάτω από τα γόνατά σου. Και τώρα σπρώξε τους γοφούς προς τα κάτω φέρνοντας σε παράλληλη ευθεία τους μηρούς με το πάτωμα. Μείνε στην ίδια στάση και φέρε τα βαράκια πάνω από τους ώμους σου. Και τώρα σήκω προς τα πάνω σπρώχνοντας τα βαράκια με κλίση προς τον ουρανό.

3. Person Maker

Πάρε την ίδια θέση με την άσκηση (1) παίρνοντας όμως στα χέρια σου δύο βαράκια για να στηρίζεσαι στο πάτωμα. Απομάκρυνε το ένα βαράκι από το πάτωμα με το δεξί χέρι φέρνοντας το κοντά στο στήθος σου. Κάνε το ίδιο και με το αριστερό. Τώρα προσπάθησε να σηκωθείς φέρνοντας τα γόνατά σου στο στήθος σου. 

Συντάκτης: Κατερίνα Ανδρομιδά

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top