Τροφές-ασπίδα κατά της γήρανσης του δέρματος

Αποτρέπουν και τα ηλιακά εγκαύματα

γήρανση του δέρματος

Ξέρεις πως η διατροφή είναι καθοριστικής σημασίας. Οπότε, δεν αποτελεί εξαίρεση η υγεία του δέρματός σου.

Πρωτεΐνη η θαυματουργή για την απώλεια βάρους

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Βοηθάνε στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων και στην πρόωρη γήρανση, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, που προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, αποτρέπει τη ξηρότητα και τον ερεθισμό. Παράλληλα, καταπολεμά την ακμή. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βοηθάνε στο να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο, σε συνδυασμό με άφθονο νερό. 

Πρωτεΐνη η θαυματουργή για την απώλεια βάρους

Βατόμουρα

Περιέχουν ανθοκυανίνες και φαλοβονόλες, δύο απίστευτα ισχυρά αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ντομάτα

Περιέχουν βιταμίνη C και λυκοπένιο, που συμβάλουν στην πρόληψη των ρυτίδων. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο σημαίνει ότι όταν τρως ντομάτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κρατάς το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές.

Μπρόκολο

Θεωρείται από τις καλύτερες τροφές που καταπολεμάνε τη γήρανση και τα εγκαύματα από τον ήλιο, καθώς περιέχει αντικαρκινικές ιδιότητες. 

Αγγούρια

Διαθέτουν 94% περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό θα σε βοηθήσει να κρατήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο, χωρίς τις ενοχλητικές ρυτίδες. Παράλληλα, βοηθάνε στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top