Με αυτές τις τροφές θα ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου

Για να έχεις έναν γερό οργανισμό

Υγιεινή διατροφή

Πέρα από την ισορροπημένη διατροφή, μην ξεχνάς την άσκηση, την ξεκούραση και τον καλό ύπνο, καθώς και την αποφυγή του άγχους -όσο γίνεται- για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου αποτελεσματικά.

Προς το παρόν, δες ποιές τροφές θα σε βοηθήσουν στον στόχο σου

Tρόφιμα ζύμωσης

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση περιέχουν προβιοτικά. Τα προβιοτικά αποτελούν τα ωφέλιμα βακτήρια που χρειάζεται ο οργανισμός σου, συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και λειτουργούν αντιοξειδωτικά. Τέτοιες τροφές μπορεί να είναι το γιαούρτι, ο αρακάς, η μαύρη σοκολάτα, το κεφίρ, οι ελιές, τα μαλακά ωριμασμένα τυριά (όπως τσένταρ, γκούντα ή blue cheese) οι πίκλες, καθώς το κρασί και η μπύρα που έχουν υποστεί ζύμωση, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Αυτές είναι οι τροφές που τρώμε λάθος

Μανιτάρια

Είναι πολύ ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς περιέχουν αντιοξειδωτικά και «απολυμαίνουν» τον οργανισμό σου. Το ίδιο ισχύει για τις ντομάτες, τα καρότα, τις  πιπεριές και την κολοκύθα.

Σκόρδο

Δεν είναι μόνο για να μην σε πιάνει το μάτι, αφού χάρη στα αντιβακτηριδιακά και αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει, λειτουργεί σαν «φρουρός» για το ανθρώπινο σώμα και το προστατεύει από το κρυολόγημα.

Νερό

Η ενυδάτωση του οργανισμού σου είναι σπουδαίο κομμάτι που οφείλεις να εκπληρώνεις καθημερινά. Το σώμα σου χρειάζεται το νερό για να βοηθήσει τα κύτταρα και τα ανοσοποιητικό σου σύστημα να λειτουργούν ρολόι.

5 vegan πιάτα που λατρεύουν ακόμα και οι κρεατοφάγοι

 

Ζωμός

 

Μία τάση στη διατροφή αποτελεί ο ζωμός κρέατος από κόκαλα που βράζουν για αρκετές ώρες για να λιώσουν τα κόκαλα. Ήδη από την αρχαιότητα, οι σπιτικοί ζωμοί αποτελούν πηγές ενέργειας και θρέψης.  Τα υψηλά ποσοστού κολλαγόνου, ασβεστίου, μαγνησίου, αμινοξέων που περιέχει, εξυπηρετούν διαφορετικές λειτουργίες του οργανισμού μας, από τους πόνους στις αρθρώσεις μέχρι την καλύτερη πέψη των τροφών.

Τροφές με ψευδάργυρο

Αυτές είναι μεταξύ άλλων, τα  αυγά, τα καρύδια, τα δημητριακά, το κρέας και το σουσάμι. Ωστόσο, ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο που πρέπει να το λαμβάνουμε σε μικρές ποσότητες, αλλά εμποδίζει την ανάπτυξη των ιών από τη στιγμή που εισβάλλουν στον οργανισμό μας.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top