Θωράκισε το ανοσοποιητικό σου με 10 απλά βήματα!

Βελτίωσε εύκολα την ψυχική και σωματική σου υγεία

φρούτα

Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, ολόκληρος ο πλανήτης μπήκε σε μια νέα καθημερινότητα, υιοθετώντας μέτρα προστασίας, με κυριότερο τη διατήρηση της προσωπικής υγιεινής αλλά και της δημόσιας υγείας. 

Το να πλένουμε τα χέρια μας συχνά και σχολαστικά αποτελεί πλέον αναπόσπαστη συνήθεια της καθημερινότητάς μας. Αυτό που είναι όμως εξίσου σημαντικό, είναι να δεσμευτούμε πως θα υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες: θα βάλουμε τον ύπνο μας σε προτεραιότητα, θα ενυδατωνόμαστε και θα τρεφόμαστε σωστά και θα μειώσουμε το άγχος και το στρες μας. Τα μικρά βήματα που ακολουθούν, θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις. Απλά σκέψου, ποια από αυτά τα αρχίσεις να εφαρμόζεις.

1. Ξεκουράσου και αποφωρτίσου

Μπορεί τώρα που είσαι σπίτι να δουλεύεις περισσότερο από πριν και να έχεις και τις δουλειές του σπιτιού σε καθημερινή βάση. Καλό είναι όμως να βάζεις όρια σε όλα και να αφιερώνεις χρόνο σε εσένα, έτσι ώστε να αποφορτίζεσαι από τις υποχρεώσεις σου. Κάνε συχνά διαλείμματα, βγες μια βόλτα, διαλογίσου ή μίλησε στο τηλέφωνο με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Σίγουρα θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ανθεκτικότητά σου και να καταπολεμήσεις το αίσθημα της μοναξιάς.

2. Να πίνεις πολύ νερό

Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι σε περιτριγυρίζει ένα κρύωμα ή κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός, βεβαιώσου ότι πίνεις πολύ νερό και αρκετά ζεστά κατά τη διάρκεια της ημέρας.Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου. 

3. Δες ένα αστείο βίντεο πριν κοιμηθείς

Mην παραλείπεις τη διασκέδασή σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κυριώς το βράδυ, όταν θα χρειάζεσαι ξεκούραση και χαλάρωση. Προτίμησε ένα αστείο βίντεο που θα σε κάνει να χαλαρώσεις πριν πέσεις για ύπνο.

4. Δώσε στον οργανισμό σου τον ύπνο που χρειάζεται

Ο πιο σημαντικός τρόπος να βελτιώσεις το ανοσοποιητικό σου είναι ο ύπνος. Δοκίμασε να διαβάσεις ένα βιβλίο πριν κοιμηθείς για να μπορέσεις να χαλαρώσεις.

5. Μην κάνεις καταστροφικά σενάρια

Προσπάθησε να καταλάβεις το εξής: άλλο να παίρνεις κάτι σοβαρά και άλλο να αγχώνεσαι για αυτό. Ο φόβος είναι μία φυσική αντίδραση σε έναν πραγματικό κίνδυνο. Έχεις μπροστά σου μία απειλή, η οποία απαιτεί μία άμεση αντίδραση. Είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο να κάνεις μία παύση. Να θυμάσαι ότι το άγχος σε κάνει πάντα να νιώθεις χειρότερα και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου.

6. Προτίμησε τα φρέσκα τρόφιμα

Προσπάθησε να αγοράζεις υγιεινά τρόφιμα, αποφεύγοντας όσο μπορείς τα επεξεργασμένα. Προτίμησε φρέσκους χυμούς και smoothies.Το ελληνικό γιαούρτι και τα προβιοτικά είναι δύο από τους καλύτερους τρόπους για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου. Πρόσθεσε τα λοιπόν στην καθημερινή σου διατροφή.

7. Κινήσου καθημερινά

Η άσκηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βοηθάει το σώμα και το μυαλό σου να αποφορτίζονται. Ακόμα λοιπόν και αν νιώθεις κουρασμένος ή απλά βαριέσαι, σήκω από τον καναπέ και κάνε λίγο περπάτημα ή λίγο stretching. Το σώμα σου θα αναζωογονηθεί και θα σε ευγνωμονεί.

8. Αφιέρωσε στον εαυτό σου χρόνο ηρεμίας

Για να είσαι και να παραμείνεις υγιής, βεβαιώσου ότι κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες, ότι κάνεις οποιοδήποτε είδος άσκησης, ότι τρως σωστά και ότι τηρείς τα μέτρα ατομικής προστασίας. Πέρα από όλα αυτά τα μικρά βήματα που θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού σου, μπορείς να δοκιμάσεις και τον διαλογισμό. Ακόμα και 3 λεπτά την ημέρα, θα σου χαρίσουν «χρόνο ηρεμίας».

9. Ξεκίνησε την ημέρα σου με ευγνωμοσύνη

Όταν ξυπνήσεις το πρωί ή πριν κοιμηθείς το βράδυ, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να σκεφτείς όλα όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

10. Εφάρμοσε τη μέθοδο «KISS»

Έχεις ακούσει ποτέ την μέθοδο «KISS»; Ήρθε η στιγμή να την εφαρμόσεις. Τα αρχικά της σημαίνουν «Keep It Super Simple» – δες τα πράγματα όσο πιο απλά μπορείς. Μην ξεχνάς ότι το στρες σε ρίχνει στο κρεβάτι. Επομένως, όσο λιγότερο άγχος έχεις στη ζωή σου, τόσο πιο δυνατό ανοσοποιητικό έχεις. Μερικές βαθιές αναπνοές κάθε φορά που αγχώνεσαι θα σε βοηθήσουν να διατηρείς τα επίπεδα του στρες σου χαμηλά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top