Θέλεις άψογη επιδερμίδα; 10 beauty tips για σωστό καθαρισμού προσώπου

Βγες λαμπερή μετά την καραντίνα!

γυναίκα με μάσκα ομορφιάς

Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου είναι το Α και το Ω για να αποκτήσεις μια για πάντα το λαμπερό δέρμα που ονειρεύεσαι. Έχεις αναρωτηθεί, όμως, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο; Τώρα που έχεις αρκετό χρόνο στο σπίτι, πρόσθεσε τα παρακάτω 10 beauty tips στο πρόγραμμα περιποίησης του προσώπου και απόλαυσε ένα πραγματικά καθαρό και λαμπερό δέρμα.

 Βιταμίνη D για την προστασία από τον κορωνοϊό: Σε ποιες τροφές υπάρχει

1. Να αφαιρείς πάντα το make up πριν το πλύσιμο του προσώπου. Με μαντηλάκια καθαρισμού ή μερικές σταγόνες toner, τα οποία φυσικά θα είναι alcohol-free, αφαίρεσε με απαλές κινήσεις το επιφανειακό μακιγιάζ. Μετά πλύνε το πρόσωπο με το καθαριστικό προϊόν σου.

2. Διπλός καθαρισμός. Ο διπλός καθαρισμός του προσώπου είναι μια τεχνική που προέρχεται από την Κορέα και αποτελείται από δύο διαφορετικά προϊόντα περιποίησης, ένα που περιέχει κάποιο έλαιο και ένα αφρώδες απαλό καθαριστικό. Χάρη σε αυτόν οι πόροι καθαρίζουν σε βάθος, διευκολύνοντας  την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας, χαρίζοντας λεία όψη στο δέρμα.

Tα fitness μυστικά της Elle Macpherson!

3. Η θερμοκρασία του νερού. Το νερό που ξεπλένουμε το πρόσωπο μας δεν πρέπει να είναι ούτε ζεστό, ούτε κρύο. Η χλιαρή θερμοκρασία είναι ιδανική για να προστατέψει το δέρμα μας από τη ξηρότητα που προκαλεί το κρύο νερό αλλά και τις φλεγμονές που προκαλεί το ζεστό.

4. Βάλε χρονόμετρο. Δεν είναι υγιεινό να πλένεις το πρόσωπο σου για πολύ ώρα, ούτε φυσικά να κάνεις γρήγορες και βιαστικές κινήσεις. Πλύνε την επιδερμίδα σου σχολαστικά χωρίς να υπερβαίνεις τα 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό.

5. Πρόσεχε τις κινήσεις σου. Μην τρίβεις το δέρμα σου, μην το κακομεταχειρίζεσαι, αλλά με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στο πρόσωπο σου με τις άκρες των δαχτύλων σου.

Κράτησε μακριά τα κιλά… στην καραντίνα- Τι πρέπει να αποφύγεις

6. Σκούπισε το πρόσωπο σου μαλακά, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό βαμβακερό μπλουζάκι και με ελαφριές κινήσεις απομάκρυνε την περιττή υγρασία. Προσπάθησε να αποφύγεις τις βαμβακερές πετσέτες, καθώς ερεθίζουν το δέρμα.

7. Aπολέπιση με μέτρο. Μην χρησιμοποιείς απολεπιστικά προϊόντα καθημερινά, γιατί θα προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στα φυσικά έλαια του δέρματός σου. Δύο με τρείς φορές εβδομαδιαίως είναι ιδανικά, πάντα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Θέλετε γερό ανοσοποιητικό; Ποιες τροφές να αποφύγετε

8. Καθάρισε το πρόσωπό σου δύο φορές την μέρα. Ποτέ παραπάνω. Δύο μόλις φορές είναι αρκετές μέσα στην μέρα αφού η υπερβολική χρήση των καθαριστικών προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα.

9. Η δεύτερη φορά να είναι το βράδυ. Φρόντισε η δεύτερη να είναι πάντα το βράδυ πριν ξαπλώσεις, ώστε το δέρμα σου να είναι απόλυτα καθαρό από κάθε ρύπο του περιβάλλοντος.

10. Πάντα ενυδάτωση. Μετά από κάθε καθαρισμό του πρόσωπο, ενυδάτωσε το δέρμα σου, προσφέροντας του την υγρασία που χρειάζεται ώστε να παραμείνει ελαστικό και λαμπερό σε βάθος.

Πηγή: allyou.gr

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top