Κορωνοϊος: Οι τροφές που ενισχύουν ανοσοποιητικό-αναπνευστικό

Δείτε τις συμβουλές της διατροφολόγου Θέλειας Βασιλαντωνάκη

Ξηροί καρποί

Οι κορωνοϊοί είναι μια οικογένεια ιών που κατά κανόνα προκαλούν αναπνευστικά νοσήματα.

Ο νέος κορωνοϊός, Covid-19, ανήκει σε μια οικογένεια ιών που προκαλούν, μεταξύ άλλων, το κοινό κρυολόγημα αλλά και πιο σοβαρές ασθένειες, όπως το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV) και το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-CoV).

Όπως εξηγεί στο star.gr η διαιτολόγος - διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη, με βάση τα παραπάνω, χρειαζόμαστε μια διατροφή να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας και κυρίως το αναπνευστικό μας σύστημα.

«Για την ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος μας ενθαρρύνεται η κατανάλωση βιταμίνης Ε» τονίζει στο star.gr η διαιτολόγος - διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη

Υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που εμπλέκονται στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής για να υποστηρίξουμε την ανοσοποιητική λειτουργία (περιλαμβάνουν χαλκό, φολικό, σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D).

Διατροφή στις μέρες του κορωνοιού: Πέντε tips για να μην πάρουμε βάρος

Δε συνιστούμε κανένα φαγητό σε σχέση με το άλλο, αλλά ενθαρρύνουμε την κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων για να διατηρήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή.

Για την ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος ενθαρρύνεται η κατανάλωση βιταμίνης Ε, η παρουσία της οποίας έχει τη σημαντικότερη θετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα. Ευτυχώς η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε ευρύ φάσμα τροφών, επομένως είναι αρκετά εύκολο να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας. Για τους περισσότερους ενήλικες, επαρκής θεωρείται μια πρόσληψη της τάξης των 15mg καθημερινά. 

Βασικότερες πηγές βιταμίνης Ε αποτελούν:

•    Φυλλώδη λαχανικά (π.χ. σπανάκι)
•    Σπόροι (π.χ. ηλιόσποροι)
•    Ξηροί Καρποί (π.χ. αμύγδαλα)
•    Φυτικά λάδια (π.χ. ηλιέλαιο)
•    Ορισμένα δημητριακά
•    Φυστικοβούτυρο

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top