Eσύ ξέρεις τι είναι η forrest γιόγκα;

Μειώνει και τα επίπεδα στρες

forrest yoga

Κάνω χρόνια hatha γιόγκα και δεν αλλάζω με τίποτα τον δάσκαλό μου, το μέρος, την ώρα, τις asanas. Είμαι άνθρωπος της συνήθειας αλλά και... Υδροχόος. 'Ετσι, ένα βράδυ, οι new age αναζητήσεις μου, έφεραν εμένα και το yoga mat μου σε ένα μάθημα Forrest Yoga.

Πώς να γυμναστείς χωρίς... να κάνεις γυμναστική!

Tι σημαίνει Forrest Yoga

H Forrest Yoga είναι ένα ξεχωριστό σύστημα γιόγκα από όσα έχεις ήδη ακούσει. 'Οχι, δεν σημαίνει δάσος (forrest). 'Eχει πάρει το όνομά του Forrest από την Anna Forrest, τη γυναίκα που το επινόησε. Το όραμα της Anna Forrest που υπέφερε χρόνια από κινητικά προβλήματα και κατάθλιψη, ήταν να βγει νικήτρια. Πέταξε τα χάπια και αφιερώθηκε στη γιόγκα. Μέσα από αυτό το ταξίδι της, επινόησε ένα σύγχρονο σύστημα όπου οι asanas συνδυάζονται έτσι που να είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το σύγχρονο τρόπο ζωής, δηλαδή τις ώρες που περνάς μπροστά στον υπολογιστή (σ.σ πόνος στον αυχένα), την καθιστική ζωή (σ.σ πόνος στη μέση), το στρες που νιώθεις για όλα (σ.σ διαταραχές άγχους).

Αφιερώθηκε στο να φτιάξει έναν τρόπο για να βγάλει τον άνθρωπο από το κλουβί του, να το βοηθήσει να ασκηθεί, να νιώσει ανακούφιση και να έρθει ξανά σε επαφή με τη φύση.

Ποια η διαφορά της Forrest Yoga

Το μάθημα Forrest yoga διαφέρει γιατί ξεκινά με ένα διαλογισμό πάνω στο σημείο που σε αφορά, στο σημείο που νιώθεις πόνο. Ο δάσκαλος σε επαναφέρει συνεχώς σε αυτό το σημείο και με τη βοήθεια της αναπνοής, σε καλεί να το "σκάψεις" να το χαλαρώσεις. Παρόλο που όλα αυτά γίνονται με κλειστά μάτια, εγώ τα άνοιξα κλεφτά και είδα ότι οι περισσότεροι έπιαναν τον αυχένα τους ή το κεφάλι τους. Στη συνέχεια ξεκινά μια ροή με ασκήσεις, αρκετά βατές για κάθε επίπεδο, όπου μένεις λίγη ώρα σε κάθε θέση.

Στα μαθήματα Forrest yoga η παρουσία, η φωνή ακόμα και η μουσική είναι μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας γιατί η ίδια η Anna Forrest πιστεύει πολύ στη δύναμή τους.

Μετά την πρακτική, ένιωσα πραγματικά  πιο ανάλαφρη,  με λιγότερο στρες και περισσότερη ευεξία. 'H Forrest ήταν πολύ κοντά στη Hatha yoga, όμως η διαφορά της  ήταν ότι κι εγώ, όπως και τόσοι άλλοι,  είχα διαλογιστεί πάνω στην ένταση που νιώθω στον αυχένα μου.
Κάτι λέει αυτό για τη ζωή και τον κόσμο που ζούμε. 

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου
Πηγή: allyou.gr 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top