Οι περισσότεροι όταν επιλέγουν να φάνε αυγά προτιμάνε τηγανιτά ή ομελέτα. Οι θερμίδες ωστόσο αυξάνονται όχι μόνο λόγω του ελαιόλαδου αλλά και των επιπλέον συστατικών που προσθέτουμε.
Η Zυγούλη αποκάλυψε το γευστικό smoothie αποτοξίνωσης που πίνει
Μία λύση είναι να τα μαγειρεύουμε με πιο υγιεινό τρόπο.
Πείτε ναι στα ποσέ
Το ποσέ αυγό έχει 142,7 ενώ μία ομελέτα 153. Η γεύση πάνω κάτω είναι η ίδια αλλά γλιτώνουμε τις θερμίδες που παίρνουμε από το λάδι.
Ομελέτα αλλά με λαχανικά
Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την ομελέτα σας, ξεχάστε το μπέικον, το ζαμπόν και τα τυριά και δοκιμάστε να βάλετε σπαράγγια, χρωματιστές πιπεριές ή ντομάτα.
Τηγανίστε με το σωστό λάδι
Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως το ηλιέλαιο είναι το πιο κατάλληλο λάδι για να τηγανίσουμε πατάτες με αυγά καθώς έτσι γίνονται πιο νόστιμα, ωστόσο τα 100 γραμμάρια έχουν 884,1 θερμίδες όπως και το παρθένο ελαιόλαδο όμως το δεύτερο είναι πιο υγιεινό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και λάδι καρύδας που έχει 862 θερμίδες.
Μη τα μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες
Καλό είναι να μην μαγειρεύεται τα αυγά σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς έτσι χάνονται τα θρεπτικά τους συστατικά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.