5+1 μύθοι γύρω από την υγεία

Δες τελικά τι δεν ισχύει από όσα πίστευες

Κατά καιρούς παίρνουμε σαν δεδομένα πράγματα που ακούμε για την υγεία μας και τελικά δεν ισχύουν!

Να μερικά από αυτά:

  1. "To γάλα είναι απαραίτητο για γερά κόκκαλα". Το γάλα κάνει πράγματι πολύ καλό, αλλά αν θέλεις να πάρεις πολύ ασβέστιο υπάρχουν καλύτερες επιλογές όπως ο σολωμός και τα χόρτα.
  2.  "Αν καταναλώσεις αλκοόλ με γεμάτο στομάχι δε θα μεθύσεις!" Μύθος! Αν καταναλώσεις μερικές μπύρες μετά το γεύμα σου και πάλι θα νιώσεις ζαλισμένος. Ένα γεμάτο στομάχι απλά καθυστερεί τη μέθη, δεν την αποτρέπει. 
  3. "Το αίμα μας είναι μπλε χωρίς την παρουσία οξυγόνου". Το αίμα μας δεν είναι ποτέ μπλε. Μόνο σκούρο κόκκινο. Οι πολλές στοιβάδες δέρματος είναι εκείνες που το κάνουν να φαίνεται μπλε. 
  4. "Έχουμε 5 αισθήσεις!" Μύθος και αυτό! Έχουμε πολλές περισσότερες αισθήσεις από την όραση, την ακοή, την αφή, την όσφρηση και τη γεύση, όπως η ισορροπία και η ιδιοδεκτικότητα που μας βοηθά να μην πέφτουμε πάνω σε αντικείμενα. 
  5. "Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας". Μπορεί να μην χρησιμοποιούμε συνεχώς το 100% του εγκέφαλου μας, όμως έχουμε πρόσβαση σ’ αυτό! Αν σκεφτόσουν πώς να λύσεις μια εργασία στα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα σημείωνες κάτι και την ίδια ώρα με το πόδι σου έσπρωχνες μια μπάλα, τότε καταλαβαίνεις πως τα κατάφερες όχι μόνο χάρη στο 10% του εγκεφάλου σου. 
  6.  "Μην κολυμπήσεις αφού φας!" Οι γονείς μας πάντα μας έλεγαν να περιμένουμε κάποιες ώρες να χωνέψουμε το φαγητό μας και μετά να κολυμπήσουμε. Και όμως δεν υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την πεποίθηση. 
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top