Έξυπνοι τρόποι για να πείσεις το παιδί σου να μη «φάει» πολλά παγωτά

Τι συμβουλεύει η διατροφολόγος, Κλειώ Δημητριάδου

To καλοκαίρι οι γυναίκες δεν έχουν άγχος μόνο για το δικό τους βάρος αλλά και για των παιδιών τους καθώς αυτή την εποχή θέλουν να καταναλώνουν πολλά παγωτά και δε δέχονται εύκολα τη λέξη «Όχι».

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να μη θυμώσει το παιδί σου και να αποφύγεις τον τσακωμό; 

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος, Κλειώ Δημητριάδου τόνισε στις μαμάδες- αναγνώστριες του star.gr πως καλό είναι να μη πούμε στο παιδί μας «όχι» αλλά να το «ξεγελάσουμε»  προτείνοντάς του εναλλακτικές λύσεις. Έτσι δε θα καταλάβει πως του χαλάμε χατήρι.

«Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού μπορούμε να κάνουμε και τις ανάλογες διαπραγματεύσεις. Δεν είναι ανάγκη να του πούμε ευθέως «όχι» μπορούμε να φτιάξουμε, εμείς οι μαμάδες σπιτικά παγωτά και να βάλουμε και τα παιδιά μας μέσα στην κουζίνα να συμμετέχουν» συμβούλευσε η διατροφολόγος δίνοντας μας κάποιες ιδέες.

«Μπορούμε να φτιάξουμε γάλα-μέλι και κακάο ή να αλέσουμε φρούτα και όλα αυτά να τα βάλουμε σε παγοθήκες και να βάλουμε ανάποδα ξυλάκια. Έτσι το παιδί θα αισθάνεται σα να τρώει γλειφιτζούρι ή παγωτό».

Όπως τονίζει η Κλειώ Δημητριάδου, το παιδί θα πρέπει από μικρή ηλικία να μάθει να είναι πειθαρχημένο και όχι ξαφνικά.

«Το σπίτι μας να είναι «καθαρό» από ζάχαρη. Έξω σαφέστατα και δεν είναι κακό να φάμε ένα παγωτάκι αλλά μέσα στο σπίτι καλό είναι να έχουμε άλλες εναλλακτικές. Μία από αυτές είναι να φτιάξουμε υγιεινά smoothies. Τα πράγματα έχουν γίνει πια αυστηρά. Σε μερικές παιδιατρικές κλινικές υπάρχει σύσταση ακόμα και για το μέλι και για τα φρούτα καθώς έχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης» ανέφερε η διαιτολόγος.

Tης Δέσποινας Μαλέλη 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top