Διατροφικά μυστικά για γρήγορη απώλεια βάρους το καλοκαίρι

Ποιες τροφές να αποφεύγουμε και τι να μειώσουμε

Ισορροπημένη διατροφή

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι δίνουν προτεραιότητα σε εκείνη τη διατροφή που θα βοηθήσει στο χάσιμο των περιττών κιλών.  Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας και σε συνδυασμό με μια προσεκτική δίαιτα, θα έρθει η επιθυμητή απώλεια βάρους.

Σας παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες κατευθύνσεις σαν οδηγό για να ξέρετε τι απαγορεύεται αλλά και τι επιτρέπεται και σε πιο βαθμό. 

Η μυστική συνταγή είναι να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός σας για να συντηρηθεί. Όταν πετύχετε αυτό, τότε το σώμα ξεκινά τις πολυπόθητες καύσεις του αποθηκευμένου λίπους.  

Προσοχή στους υδατάνθρακες, η υπερκατανάλωση τους, οδηγεί σε μια σειρά χημικών αντιδράσεων που καταλήγουν στην αποθήκευση λίπους  Η χρυσή τομή εδώ είναι να μειώσετε στο μισό την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνετε ημερησίως. Η κατανάλωσή τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ένα γραμμάριο για κάθε ένα κιλό του σωματικού βάρους ημερησίως.

Αυξήστε την κατανάλωση πρωτεϊνών, για να συντηρηθεί η μάζα των μυών.  Ο οργανισμός χρησιμοποιεί  πιο πολλές  θερμίδες για το μεταβολισμό της πρωτεΐνης, παρά για τους υδατάνθρακες.  Διατροφή με περισσότερη πρωτεΐνη, μας βοηθά στο να κάψουμε περισσότερο  λίπος. Περίπου ενάμισι  γραμμάριο πρωτεΐνης  για κάθε κιλό του σωματικού βάρους , ειδικά από κοτόπουλο, γαλοπούλα και  ψάρια, είναι το ιδανικό.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top