Η δίαιτα των διακοπών - Τι να φάτε για να μην πάρετε κιλά

Έξυπνες συμβουλές για το εστιατόριο και το μπαρ

παγωτο διαιτα

H καλοκαιρινή περίοδος είναι η πιο σωστή για να διώξουμε τα περιττά  κιλά, αφού τα φρούτα και τα λαχανικά είναι άφθονα και είναι ό, τι πρέπει για τη δίαιτά μας. Επιπλέον, το κολύμπι και οι βόλτες μα βοηθούν να κάψουμε θερμίδες.

Έρευνες ωστόσο δείχνουν ότι οι περισσότεροι αντί να χάσουν, στο τέλος παίρνουν κιλά το καλοκαίρι, κυρίως στις διακοπές με συντροφιά, γιατί το καλό φαγητό "ομορφαίνει" τις διακοπές.


Κάντε τη δίαιτα των διακοπών

 

  •  Να τηρείτε αυστηρό πρόγραμμα στα γεύματά σας.  Τρία κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), είναι αρκετά για να έχετε τον έλεγχο της ποσότητας  του φαγητού, ώστε να μην πεινάσετε.

 

  • Προτιμήστε ένα υγιεινό πρωινό.  Προτιμήστε κάτι ελαφρύ το πρωί όπως φρούτα, δημητριακά και γιαούρτι. Αποφύγετε πίτσες, μπουγάτσες, τυρόπιτες και άλλα θερμιδοβόρα σνακ που πιθανόν να βρείτε στο μπουφέ του ξενοδοχείου. 

 

  • Αποφύγετε τα τηγανητά. Μπορεί τα τηγανητά ψάρια και τα θαλασσινά να είναι σε πρώτη ζήτηση στα ταβερνάκια το καλοκαίρι, όμως καλό θα ήταν να τα επιλέξετε ψητά.  Προσέξτε επίσης, τους ξηρούς καρπούς και τα πατατάκια που έρχονται μαζί με τα ποτά στα μπαρ. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε, τουλάχιστον φάτε μια πολύ μικρή ποσότητα. 

 

  • Προσοχή στην χωριάτικη σαλάτα,  Αν τη συνδυάσετε με μπόλικο ψωμί, θα σας δώσει περισσότερες θερμίδες απ’ όσες το κύριο γεύμα που επιλέξατε! 

 

  • Πιείτε άφθονο νερό. Αποφύγετε αναψυκτικά και μπύρες για να ξεδιψάσετε. Να πίνετε 1-2 ποτήρια πριν από το φαγητό για να έχετε μειωμένη όρεξη. 

 

  • Μεγάλη προσοχή  στα παγωτά. Περιέχουν πολλές θερμίδες και λίπος.  Διαλέξτε το πιο απλό που διατίθεται, χωρίς διάφορα "έξτρα". Μια καλύτερη και δροσιστική λύση παραμένει η γρανίτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

 

Λύσεις υπάρχουν, όρεξη να έχετε! 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top