«Έφυγε» η σπουδαία σκηνοθέτης Λουκία Ρικάκη. Σε ηλικία 50 ετών

Πάλευε με τον καρκίνο

«Έφυγε» η σπουδαία σκηνοθέτης Λουκία Ρικάκη. Σε ηλικία 50 ετών

Την τελευταία της πνοή άφησε η σκηνοθέτης Λουκία Ρικάκη σε ηλικία 50 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Η Λουκία Ρικάκη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1961, φοίτησε στην σχολή Μωραϊτη και στην συνέχεια σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στην Αγγλία.

Εργάστηκε ως παραγωγός ντοκιμαντέρ και σειρών στην τηλεόραση και ως διευθύντρια παραγωγής στην κινηματογραφική ταινία «Πεθαμένο λικέρ» του Γιώργου Καρυπίδη. Επίσης εργάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος της Δανίας ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Με την σκηνοθεσία ασχολήθηκε πρώτη φορά το 1990 στην ταινία «Ταξίδι στην Αυστραλία», ενώ το 1994 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την ταινία «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» με τους Γιώργο Χωραφά και Θέμιδα Μπαζάκα.

Το 1996 ίδρυσε τις δύο θεατρικές σκηνές του Θεάτρου «104 – Κέντρο Λόγου και Τέχνης» και το «Ελληνικό Κόμεντυ Κλαμπ» στην Αιόλου 48-50.

Μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε την ταινία «Συμφωνία χαρακτήρων» και τα ντοκιμαντέρ «Νύχτες κωμωδίας», «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών» και «Άλλος». Το ντοκιμαντέρ «Σχέδιο Σωτηρία» που αναφερόταν στο ομότιτλο νοσοκομείο, ήταν η τελευταία της δουλειά.

Τέλος είχε διοργανώσει δύο πολύ επιτυχημένα κινηματογραφικά φεστιβάλ, το ECO films στην Ρόδο και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβ��λ για θέματα Υγείας Ιπποκράτης στην Κω.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή, ενώ η τελευταία της επιθυμία ήταν αντί για στεφάνια οι φίλοι και οι συγγενείς της να προσφέρουν τα χρήματα σε εθελοντικούς οργανισμούς.

Ήταν μια ευαίσθητη γυναίκα με μεγάλη καρδιά και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέχρι το τέλος! Καλό ταξίδι...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top