«Προσοχή! Ο γάμος βλάπτει σοβαρά την υγεία», στο θέατρο Διθύραμβος

Με την υπογραφή της ��λυμπίας Ταμπάκη...

«Προσοχή! Ο γάμος βλάπτει σοβαρά την υγεία», είναι ο τίτλος της μαύρης κωμωδίας της Ολυμπίας Ταμπάκη, που παίζεται στο θέατρο «Διθύραμβος».

Πρόκειται για ένα έργο που ιχνηλατεί πάνω στο θέμα με ειλικρίνεια, καλή διάθεση και δημιουργική περιέργεια, αναζητώντας τουλάχιστον μια έντιμη απάντηση. Και το καταφέρνει με τρόπο θαυμαστό, που παρασύρει και το θεατή να την ακολουθήσει πρόθυμα.

Συγκεκριμένα, η Μαρία και ο Γιώργος ζουν μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει η κοινωνία: Είναι ένα «νόμιμο» ζευγάρι, που καθημερινά «στεγνώνει» κι ασφυκτιά, κολυμπώντας στον ωκεανό του καθωσπρεπισμού.

Η φθορά της σχέσης είναι δεδομένη και η πλήρης διάλυσή της αναμενόμενη, παρά τις προσπάθειες- ακόμα και ακραίες- που καταβάλλονται για την «ανανέωσή της», μέχρι τη στιγμή που Μαρία αποφασίζει να ανατρέψει την ισορροπία του…

Η συγγραφέας επ’ αυτού δεν διακινδυνεύει να δώσει απάντηση. Αντίθετα, στο φινάλε που επιλέγει, καταθέτει τους δικούς της φόβους, για το ενδεχόμενο μιας τραγικής κατάληξης, καλώντας τον θεατή να είναι… προσεκτικός, γιατί ο γάμος χρήζει «προσοχής», μιας και μπορεί να βλάψει σοβαρά την… υγεία…

Πρωταγωνιστούν οι: Μυρτώ Πισπινή , Βασίλης Λαζαρίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top