Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στα Άδανα

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, ήταν το τιμώμενο πρόσω��ο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Altin Koza, στα Άδανα της Τουρκίας.


Όπως αναφέρεται το CNN Turk, σε ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο του Μητροπολιτικού Δήμου Αδάνων, ο Έλληνας σκηνοθέτης τόνισε πως «θα πρέπει να λάβουμε το αναγκαίο μάθημα από το ιστορικό παρελθόν κι έτσι να προχωρήσουμε από κοινού προς το μέλλον».

«Μια θάλασσα», είπε «μας ενώνει. Παράλληλα υπάρχει και μια ιστορική συνέχεια 400 ετών που και αυτή μας ενώνει. Θα πρέπει να δούμε από κοινού το μέλλον. Αν και υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής κοινωνίας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν από κοινού να θέσουν επί τάπητος τα κοινά προβλήματα».

Ο Έλληνας σκηνοθέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «μπορούμε να επιλύσουμε από κοινού τα προβλήματά μας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μπορούμε να μιλάμε επί ώρες για τις διαφορετικότητές μας ή για τα κοινά μας σημεία. Όμως, είναι αδύνατον να προσβλέπουμε στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη μας τα σημεία θραύσης και τις διαφορές που υπάρχουν. Θα πρέπει να καθίσουμε από κοινού να βρούμε το κατάλληλο υπόβαθρο, το οποίο άλλωστε υπάρχει, και να δούμε το μέλλον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top