ΜΟΒΑ: Το μουσείο κακής τέχνης

Έχει φανατικούς θαυμαστές

ΜΟΒΑ: Το μουσείο κακής τέχνης

Την ώρα που καλλιτέχνες, ειδικοί της τέχνης, συλλέκτες και κριτικοί αναζητούν νέα αριστουργήματα, το MOBA ψάχνει το αντίθετο.

Το Museum of Bad Art (μουσείο κακής τέχνης), είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στη συλλογή, στη συντήρηση, στην έκθεση και στον εορτασμό της κακής τέχνης.

Ο επιμελητής, μουσικός και περφόρμερ Μάικλ Φρανκ, αναφέρει τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί ένα έργο, στη συλλογή του ιδρύματος: «Υπάρχουν έργα που δημιουργήθηκαν με κάθε σοβαρότητα αλλά προφανώς κάτι πήγε τρομακτικά στραβά, είτε στην εκτέλεση, είτε στη σύλληψη. Μερικές φορές, όμως, η κακή τεχνική έχει ως αποτέλεσμα μια συγκλονιστική εικόνα. Αλλά ο πίνακας που έχει κακή τεχνική δεν είναι απαραίτητα κακή τέχνη».

Ένας από τους μανιακούς συλλέκτες κακής τέχνης, που παρουσιάζει έργα της συλλογής του στο MΟBA είναι ο ηθοποιός Τζούντα Φριντλάντερ. Τα αγαπημένα του έργα είναι κυρίως νατουραλιστικά και μοιάζουν με αυτά που είναι ξεχασμένα στους τοίχους των σπιτιών των γιαγιάδων μας.

«Αν ένας πίνακας με κάνει να αντιδράσω συναισθηματικά και διανοητικά, τότε μου αρέσει», λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους επισκέπτες, κάποιοι από τους πίνακες είναι πραγματικά κακοί, όμως όλοι παραδέχονται ότι το μουσείο έχει πετύχει το σκοπό του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top