Άγνωστος πίνακας του Πέτερ Μπρέγκελ

Ανακαλύφθηκε στην Ισπανία

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα αριστούργημα του Φλαμανδού ζωγράφου του 16ου αιώνα Πέτερ Μπρέγκελ του πρεσβύτερου, ανακάλυψαν Ισπανοί συντηρητές έργων τέχνης, όπως ανακοίνωσε η πινακοθήκη του Μουσείου Πράδο.

Μετά από πολλούς μήνες αποκατάστασης του πίνακα, οι ειδικοί αποκάλυψαν την υπογραφή του καλλιτέχνη. Στο έργο εικονίζεται η δοκιμή του νέου κρασιού στη γιορτή του Αγίου Μαρτίνου, στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 άτομα.

«Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο γεγονός, είναι απίθανο να βρεθεί ξανά ένα άλλο έργο του Μπρέγκελ με τόσο αναπάντεχο τρόπο. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόλις 40 έργα του», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Άνχελες Γκονζάλεθ-Σίντε.

Ο πίνακας ανήκει σε ιδιωτική συλλογή. Οι Ισπανοί ιδιοκτήτες του ήθελαν να τον πουλήσουν και τον έδωσαν στο μουσείο για να τον αποκαταστήσουν οι συντηρητές.

Δεν γνώριζαν, ωστόσο, ότι ήταν έργο του Μπρέγκελ, του πατριάρχη μιας φλαμανδικής οικογένειας ζωγράφων, που έγινε γνωστός για τα τοπία του και τις απεικονίσεις της ζωής των χωρικών.

Το Μουσείο Πράδο διαπραγματεύεται με τους ιδιοκτήτες την αγορά του έργου, ωστόσο η υπουργός απέφυγε να διευκρινίσει πόσα χρήματα είναι διατεθειμένο να δώσει το κράτος, για τον σπάνιο πίνακα.

Η εφημερίδα Ελ Παΐς έκανε λόγο για 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά είναι βέβαιο ότι στην ελεύθερη αγορά το έργο θα μπορούσε να πουληθεί για πάνω από 25 εκατομμύρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top