Ελληνική ταινία υποψήφια για Όσκαρ

Ο «Κυνόδοντας» θα διαγωνιστεί για το αγαλματάκι

Ο «Κυνόδοντας», η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είνα�� υποψήφια στα φετινά Όσκαρ και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία ξενόγλωσση Ταινία 2011. Η ταινία επιλέχθηκε παμψηφεί από την επιτροπή που συστήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό των βραβείων Όσκαρ.

Η ταινία έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία και έχει πάρει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία από Κινηματογραφικά Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Έχει προβληθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ, New Directors/New Films 2011, ενώ έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τις προβολές της σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρωσία, Ιρλανδία και Αγγλία.

Τα τελευταία χρόνια η ταινία που κέρδιζε το πρώτο βραβείο, μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας, στα Κρατικά Βραβεία Κινηματογραφικής Ποιότητας υποβαλλόταν αυτομάτως στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Πέρυσι όμως δεν δόθηκαν βραβεία Ποιότητας, καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων κινηματογραφιστών απείχε από τη διαδικασία, διαμαρτυρόμενη για τον νόμο περί κινηματογράφου. Ο «Κυνόδοντας» πάντως απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας της νεοσύστατης Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η Ακαδημία των Όσκαρ θα αποφασίσει σε λίγους μήνες για τις υποψηφιότητες και τότε θα ανακοινωθεί αν ο «Κυνόδοντας» θα βρεθεί στην πεντάδα των υποψηφίων για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top