Ελληνική ταινία υποψήφια για Όσκαρ

Ο «Κυνόδοντας» θα διαγωνιστεί για το αγαλματάκι

Ελληνική ταινία υποψήφια για Όσκαρ

Ο «Κυνόδοντας», η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είνα�� υποψήφια στα φετινά Όσκαρ και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία ξενόγλωσση Ταινία 2011. Η ταινία επιλέχθηκε παμψηφεί από την επιτροπή που συστήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό των βραβείων Όσκαρ.

Η ταινία έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία και έχει πάρει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία από Κινηματογραφικά Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Έχει προβληθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ, New Directors/New Films 2011, ενώ έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τις προβολές της σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρωσία, Ιρλανδία και Αγγλία.

Τα τελευταία χρόνια η ταινία που κέρδιζε το πρώτο βραβείο, μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας, στα Κρατικά Βραβεία Κινηματογραφικής Ποιότητας υποβαλλόταν αυτομάτως στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Πέρυσι όμως δεν δόθηκαν βραβεία Ποιότητας, καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων κινηματογραφιστών απείχε από τη διαδικασία, διαμαρτυρόμενη για τον νόμο περί κινηματογράφου. Ο «Κυνόδοντας» πάντως απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας της νεοσύστατης Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η Ακαδημία των Όσκαρ θα αποφασίσει σε λίγους μήνες για τις υποψηφιότητες και τότε θα ανακοινωθεί αν ο «Κυνόδοντας» θα βρεθεί στην πεντάδα των υποψηφίων για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top