«Ιστορικός τόπος» χαρακτηρίστηκε ο Εθνικός Κήπος

Σε λίγους μήνες ξεκινά η ανάπλαση του

«Ιστορικός τόπος» χαρακτηρίστηκε ο Εθνικός Κήπος

«Ιστορικός τόπος» χαρακτηρίστηκε ο Εθνικός Κήπος από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων. Το Συμβούλιο, έδωσε θετική γνωμοδότηση στην πρόταση που του είχε υποβάλλει το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κήπου, το οποίο τόνισε ότι « ο κήπος δικαιούται να χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος αφού είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του ελληνικού τόπου».


Παράλληλα, προχωρά και η μελέτη που έχει ανατεθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπλαση του κήπου, που εκτιμάται ότι θ΄αρχίσει το πρώτο τρίμηνο του 2011, και αφορά τις υποδομές του κήπου.


Το έργο της ανάπλασηςθα κοστίσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα αναβαθμιστούν οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις του, ενώ στη δεύτερη θα αποκατασταθεί ο ζωολογικός κήπος, τοβοτανολογικό μουσείο, ο χώρος όπου βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό , και ομαντρότοιχος της Ηρώδου του Αττικού.


Η έκταση του Εθνικού Κήπου ανέρχεται στα 1.000 στρέμματα, ενώ στην ιστορία του αποτυπώνονται τα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top