Συνέδριο για το έργο του Φουκώ

Με αφορμή τη μετάφραση βιβλίου του

Συνέδριο για το συνολικό έργο του Φουκώ στις 2 και 3 Νοεμβρίου προτείνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι εκδόσεις της Εστίας με αφορμή την μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου του Φουκώ «Οι μη κανονικοί» («Les anormaux»).


Έλληνες και Γάλλοι επιστήμονες και στοχαστές θα επιδιώξουν να διαγράψουν την πνευματική διαδρομή του Φουκώ και να εξηγήσουν εκ νέου τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρούσ��ις του με άλλους διανοουμένους της εποχής του.


«Περίπου 30 χρόνια μετά τον θάνατό του, πώς αποτιμάται η ιδιαίτερη συμβολή του στην κατανόηση του ανθρώπου και της κοινωνίας; Πως ο Μισέλ Φουκώ επηρέασε το έργο των μεταγενεστέρων του; Ποια θέση του ανήκει στο στερέωμα της σύγχρονης σκέψης;». Αυτά και άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) από τις 19.00 έως τις 21.30, ενώ άλλες θεματικές θα αναλυθούν και την επόμενη ημέρα τις ίδιες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top