Έργα των Ράλλη και Γκύζη στον Sotheby’s

Αριστουργήματα στο Greek Sale του οίκου

Έργα των Ράλλη και Γκύζη στον Sotheby’s

Δύο αριστουργήματα του 19ου αιώνα, των Θεόδωρου Ράλλη και Νικόλαου Γκύζη, θα παρουσιαστούν στο ερχόμενο Greek Sale του οίκου Sotheby’s, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο.

Στη δημοπρασία παρουσιάζεται ο πίνακας «Μεγάλη Παρασκευή, Ελλάδα» (Le Vendredi-Saint, Grece) του Θεόδωρου Ράλλη, που αγοράστηκε στο Παρίσι το 1935 από τον παππού του σημερινού ιδιοκτήτη. Η «Μεγάλη Παρασκευή» απεικονίζει μια εκκλησία κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Πάσχα, με τέσσερα κορίτσια να δουλεύουν μαζί για να στολίσουν τον Επιτάφιο με λουλούδια, ενώ δύο ιερείς συζητούν.

Με μια εκτίμηση που κυμαίνεται μεταξύ 345.510 και 575.827 ευρώ, η ελαιογραφία σε καμβά χρονολογείται από την εποχή που οι ικανότητες του Ράλλη ως ζωγράφου της καθημερινής ζωής βρίσκονταν στο απόγειό τους.

Το δεύτερο από τα έργα που συγκεντρώνουν τα βλέμματα είναι «Ο Χορός των Νυμφών» του Νικόλαου Γύζη, το οποίο προέρχεται από ιδιωτική συλλογή στη Μεγάλη Βρετανία και έχει εκτιμηθεί μεταξύ 230.321 και 345.510 ευρώ.

Οι άνθρωποι του οίκου θέτουν επίσης στη δημοσιότητα ένα μικρό σύνολο που πωλείται διά πλειοδοσίας με υπογραφές καλλιτεχνών του 20ού και του 21ου αιώνα. Πρόκειται για τα: «Mυστράς» του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα, «Βάρκα σε ταραγμένα νερά» του Κωνσταντίνου Βολανάκη, και «Καυσοκαλύβια, Άγιον Όρος» του Σπύρου Παπαλουκά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top