«Ο Νονός», «Ντόλτσε Βίτα» και «La Strada», στο μέγαρο

Μοναδική συναυλία του Μαρτσέλλο Ρότα

«Ο Νονός», «Ντόλτσε Βίτα» και «La Strada», στο μέγαρο

Aγαπημένες ταινίες του ιταλικού κινηματογράφου, όπως «Ο Νονός», «Ντόλτσε Βίτα» και «La Strada», θα ζωντανέψουν στις 12 Δεκεμβρίου στoΜέγαρο σε μια συναυλία, υπό τη διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Μαρτσέλλο Ρότα.

Ο Μαρτσέλο Ρότα, ανιψιός του Νίνο Ρότα, και μόνιμος Μαέστρος του Andrea Bocelli, με τον οποίον δίνουν συναυλίες σε όλο τον κόσμο, έχει διευθύνει τις σημαντικότερες ορχήστρες της Ιταλίας και της Ευρώπης στις μεγαλύτερες λυρικές σκηνές του κόσμου.

Το ρεπερτόριό του στην όπερα είναι ιδιαίτερα ευρύ, με περισσότερους από 40 τίτλους έργων και ιδιαίτερη κλίση σε έργα των Ροσίνι, Μπελίνι, Ντονιτσέτι, Βερντι και Πουτσίνι, όπερες των οποίων έχει διευθύνει πολλές φορές κερδίζοντας διθυραμβικά σχόλια κοινού και κριτικών.

Γεννημένος στο Μιλάνο το 1911 από οικογένεια μουσικών, ο Νίνο Ρότα ήταν ήδη παιδί θαύμα όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο της Σάντα Σισίλια στη Ρώμη το 1929, γνωστός τόσο ως συνθέτης όσο και ως διευθυντής ορχήστρας. Συνέθεσε αρκετές όπερες και ξεκίνησε να εργάζεται για τον κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους διάσημους σκηνοθέτες της εποχής του, ιδιαίτερα με τον Φεντερίκο Φελίνι, γράφοντας μουσική για όλες τις ταινίες του από το 1952 έως το 1979.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top