Ζητείται Ντελιβεράς: Μία αληθινή ιστορία για την Οδύσσεια αυτών των ηρώων

Ο Οδυσσέας ήταν διανομέας και αποκαλύπτει όσα βίωσε

Ζητείται Ντελιβεράς: Η Οδύσσεια Των διανομέων

Ένα βιβλίο για την Οδύσσεια των ηρώων διανομέων, έγραψε η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου. 

«Madame Διευθυντής»: Ένα βιβλίο για το εργασιακό bullying

Η συγγραφέας- δημοσιογράφος μίλησε στο star.gr και τη Δέσποινα Μαλέλλη για τα βιβλία της τα οποία περνάνε σημαντικά μηνύματα.

1. Πείτε μας λίγα λόγια για το τρίτο  σας βιβλίο το «Ζητείται Ντελιβεράς»

Το τρίτο μου βιβλίο Ζητείται Ντελιβεράς αναφέρεται στη μεγάλη οδύσσεια των ηρώων διανομέων που προσπαθούν  να επιβιώσουν καθημερινά με πολύ μικρό μεροκάματο με εκμετάλλευση απ' τους εργοδότες κ όχι μόνο. Πολλές φορές πέφτουν θύματα και των εκάστοτε πελατών που τους θεωρούν κατώτερους που κάνουν αυτό το επάγγελμα. Η ζωή τους κινδυνεύει κάθε λεπτό πάνω στο μηχανάκι, ρισκάροντας τη ζωή τους για 4 ευρώ την ώρα. Οι συμπεριφορές κ οι κωμικοτραγικές περιπέτειες καταγράφονται στις σελίδες του με έμφαση. Η ιστορία του είναι αληθινή κ δεν υπάρχει μυθοπλασία.

2. Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου ο Οδυσσέας θα ζήσει τη δική του Οδύσσεια;

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Οδυσσέας στη σύγχρονη εποχή ο οποίος ταυτίζεται με τον μυθικό Οδυσσέα και  ναι ζει την οδύσσεια του προσπαθώντας να φτάσει στην Ιθάκη του με συνοδηγό την Πηνελόπη του.

Τα «Κοτσύφια» της Χάρπερ Λι έγιναν graphic novel

3. Ο Οδυσσέας θα βρεθεί δεμένος στο κατάρτι, πώς θα προσπαθήσει να βγει νικητής;

Η δύναμη του Οδυσσέα καταπολεμεί όλες τις δυσκολίες και ξεφεύγει από όλες τις αντιξοότητες βγάζοντας τον νικητή στη ζωή.

4. Από πού εμπνευστήκατε για να γράψετε το βιβλίο σας; Είναι και αυτό βιωματικό όπως το πρώτο σας το "Madam Διευθυντής"; 

Ο Οδυσσέας είναι υπαρκτό πρόσωπο και όταν μου διηγήθηκε την διαδρομή της ζωής του στο delivery και την προσωπική του ζωή θεώρησα ότι έχω να κάνω με έναν αληθινό Οδυσσέα που περνάει την δική του Οδύσσεια.

5. Tι θα αισθανθεί κάποιος διαβάζοντας το βιβλίο σας και τι μηνύματα θέλετε να περάσετε; 

Η ιστορία του ταξιδεύει τον αναγνώστη σε απρόσμενες καταστάσεις απρόβλεπτες με χιούμορ κ με πολλά συναισθήματα που θα επιρεάσουν τον ψυχικό του κόσμο γίνοντας θεατής όλης της διαδρομής του ήρωα μέχρι να φτάσει στη δική του Ιθάκη.

Αυτό που πραγματικά θέλω να περάσω στους αναγνώστες μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου είναι να μην στέκονται στα εμπόδια της ζωής τους και κάθε μικρή ή μεγάλη Οδύσσεια που περνούν να την διανύουν με τόλμη και γενναιότητα για να έχουν πάντοτε αίσιο τέλος στις δοκιμασίες της ζωής. Η συγγραφική μου πορεία ξεκίνησε το 2018 με το πρώτο μου βιβλίο το Ταμείο Εxpress.Το Ταμείο Express είναι ένα ευθυμογράφημα που αναφέρεται στους πελάτες του Super Market καταγράφοντας κωμικοτραγικές περιπέτειες όταν κρατούν το καλαθάκι τους κ ψωνίζουν.

Με το χιούμορ του κέρδισε τους αναγνώστες φτάνοντας το πολύ ψηλά. Το δεύτερο βιβλίο μου είναι το Madame Διευθυντής που αναφέρομαι στο εργασιακό εκφοβισμό. Μια αληθινή ιστορία που εξέπληξε τους αναγνώστες από τις κακές και αυταρχικές συμπεριφορές μιας κακής κ ακατάλληλης διευθύντριας. Οι αναγνώστες ταυτίστηκαν με την ιστορία του θυμίζοντας τους δικά τους προσωπικά βιώματα. Το Πολύκαρπος Πολυξένη ένα Ημερολόγιο του 2020 αναφερόμενο στους μήνες του χρόνου με χιούμορ κ όμορφες εικόνες παρέμεινε στα σπίτια των αναγνωστών ως συλλεκτικό.

Φιλεῖν και Έρᾶν: Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον έρωτα

6. Πείτε μας κάποιους λόγους για τους οποίους πρέπει κάποιος να διαβάσει το βιβλίο σας.

 Η πρώτη επαφή του αναγνώστη με το Ζητείται Ντελιβεράς είναι το εξώφυλλο που αντικρύζει τον διανομέα Οδυσσέα πάνω στο μηχανάκι του να οδηγεί μόνος στο δρόμο. Από την εικόνα καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι έχει να κάνει με ένα θέμα κοινωνικό, καθημερινότητας με πολλές διαδρομές βάζοντας κ τον ίδιο μέσα στο έργο ως ήρωα εφόσον παραγγέλνει κ περιμένει ένα Οδυσσέα να του χτυπήσει την πόρτα του. Το παιδί έχει φύγει.... είναι ο κυριότερος λόγος να δούμε την αλήθεια κατάματα.


Βιογραφικό

Η Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1963 στη Δράμα και ζει στην Αθήνα μαζί με τα τρία παιδιά της.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών ενώ εργάστηκε στις εφημερίδες Εθνος Καθημερινη Ελευθερος Τυπος και στα περιοδικά Εικόνες και Γυναίκα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε βιβλιοπωλείο μεγάλης αλυσίδας Super Market.
Η συγγραφική της πορεία ξεκίνησε το  2018 με το Ταμείο Express, το Συλλεκτικό ημερολόγιο Πολύκαρπος και Πολυξένη και το Madame Διευθυντής που αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό. Η χιουμοριστική της γραφή που προσφέρει χαρά, γέλιο και συγκίνηση, κέρδισε από την πρώτη στιγμή τους αναγνώστες.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top