«Madame Διευθυντής»: Ένα βιβλίο για το εργασιακό bullying

«Μου είπε να κάτσω ακούνητη και να μην ανασαίνω» εξομολογείται η συγγραφέας

Madame Διευθυντής

Τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στον εργασιακό χώρο η συγγραφέας Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου όχι μόνο κατάφερε να τις ξεπεράσει, αλλά της έδωσαν και το έναυσμα  να γράψει το βιβλίου «Μadame Διευθυντής» έτσι ώστε να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που πάνε να βγάλουν το ψωμί τους και τελικά βγάζουν τον…καρκίνο. 

Διαδικτυακές δράσεις για τα 200 χρόνια ελληνογαλλικής φιλίας κι συνεργασίας

Η συγγραφέας μίλησε στο star.gr για όλα όσα υπέστη όχι μόνο εκείνη, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. 

1. Aπό που εμπνευστήκατε για να  γράψατε το βιβλίο σας; 

Το βιβλίο μου το εμπνεύστηκα από την  άσχημη και κακότροπη συμπεριφορά μιας διευθύντριας προς όλους  τους υπαλλήλους. Τους έκανε με τη συμπεριφορά της όλους να υποφέρουν. 

2. Έχει στοιχεία που βασίζονται  μόνο σε αληθινά γεγονότα ή υπάρχει και το στοιχείο της μυθοπλασίας;

Το βιβλίο έχει πολλά αληθινά στοιχεία και  βασίζεται μόνο στην αλήθεια. Δεν είναι μυθοπλασία.. Είναι αληθινή ιστορία ζωής. Απλά σε κάποια σημεία, κάποιες εκφράσεις διακωμωδούνται. 

3. Πείτε μας παραδείγματα από περιστατικά εργασιακού μπούλινγκ που είχατε υποστεί.

Ο εκφοβισμός στον εργασιακό χωρο κυριαρχούσε πάντα...Η εργασία δεν ηταν εργασία και χαρά, αλλά ένας ανελέητος ψυχολογικός πόλεμος που μας άφησε μόνο λύπη, στεναχώρια και  πόνο στο στομάχι. 

   Η συγγραφέας Σπυιδούλα Σπυριδοπούλου 

4. Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σας έχουν κάνει ή πει στον εργασιακό χώρο.

Είναι αμέτρητα γιατι η παραμονή στο συγκεκριμένο τότε χώρο ηταν μεγάλη γύρω στα 11 έτη. Αυτό που δε  θα ξεχάσω ποτέ στη ζωη μου ηταν η απειλή να μην κάνω βήμα ενώ πήγα να προχωρήσω γιατί εκείνη τη  στιγμή  εκφόβιζε μια συνάδελφο και  δε την άφηνε να φύγει.. Της ούρλιαζε και την απειλούσε. Εκείνη ήταν φοβισμένη και έτρεμε. Νόμιζα οτι θα λυποθυμούσε. Πήγα να προχωρήσω για να την υπερασπιστώ αλλά η τότε διευθύντρια  μου το απαγόρευσε και μου είπε να κάτσω ακούνητη και να μην ανασαίνω. Αυτη η κοπέλα έχει φύγει από τη ζωή.και  ακόμη το φέρω βαρέως που υπάκουσα και δεν μπήκα μπροστά να σταματήσω αυτό που γινόταν. Ημουν νεοφερμένη  και δεν μπορούσα τοτε να το διαχειριστώ. Λυπάμαι που το λέω αλλά θα έγραφα 10 βιβλία με ό, τι έχω ζήσει με τ

η συγκεκριμένη διευθύντρια. 

5. Τι θα συμβουλεύατε να κάνει κάποιος που δέχετε εργασιακό μπούλινγκ;

Θα τον συμβούλευα να μην επιτρέπει την τσαλαπάτηση της αξιοπρέπειας του για 310 ευρώ. Σε κάποιον λοιπόν που υφίσταται μπούλινγκ θα έλεγα απλά να μπαίνει μπροστά και να μιλάει. Να μη δέχεται τον εκφοβισμό, έστω και με το τίμημα να χάσει τη δουλειά του. Να μην προσκυνάει για κανένα ευρώ και να απαιτεί σεβασμό στο πρόσωπό του. Να μην επιτρέπει την ψυχολογική  βία. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει υποστήριξη του κράτους και νόμος που να απαγορεύει τον εργασιακό εκφοβισμό. 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top