Αγγλία: 11 εκατ. ευρώ αγοράστηκε Ευαγγέλιο του 7ου αιώνα!

Πρόκεται για το παλαιότερο και πιο καλοδιατηρημένο βιβλίο της Ευρώπης

Το παλαιότερο και πιο καλοδιατηρημένο βιβλίο της Ευρώπης χρονολογείται στον 7ο αιώνα μ.Χ και η αξία του αγγίζει τα 11.000.000 ευρώ!

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «St. Cuthbert Gospel», ένα Ευαγγέλιο που ήταν θαμμένο στον τάφο ενός ηγέτη του πρώιμου χριστιανισμού στην Αγγλία, για εκατοντάδες χρόνια!
Το φέρετρο ήταν θαμμένο στο νησί Λίντισφαρν, αλλά για να γλιτώσει από επιδρομές της εποχής, μεταφέρθηκε και ανοίχτηκε το 1104.

Η Βιβλιοθήκη της Βρετανίας διέθεσε το ποσό των 11 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το παλαιότερο διατηρημένο σε άριστη κατάσταση βιβλίο της Ευρώπης, ενώ η επικεφαλής της Βρετανικής Βιβλιοθήκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν η ευκαιρία μιας ζωής να διατηρηθεί το "Gospel" για το έθνος. Μας προσφέρει μία άμεση σύνδεση με τους προγόνους μας 1.300 χρόνια πίσω. Αυτό το πολύτιμο αντικείμενο θα μείνει σε δημόσια χέρια ώστε να μάθουν από αυτό οι παρούσες και οι μελλοντικές γενιές».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top