Ο Στέφαν Βλάνταρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου

Ο Στέφαν Βλάνταρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

O μεγάλος Βιεννέζος ερμηνευτής Στέφαν Βλάνταρ, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα απαιτητικό και ποικίλο σε φόρμες και ύφος, με έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Προκόφιεφ, Σούμαν.

Ο Στέφαν Βλάνταρ, είναι ένας από τους πιο πρωτότυπους, ανορθόδοξους και πολύπλευρους πιανίστες της γενιάς του, με διεθνή καριέρα και διακρίσεις, με ειδίκευση στους Βιεννέζους κλασικούς. Γεννήθηκε στην Βιέννη το 1965, άρχισε μαθήματα πιάνου στα 6 του χρόνια και στα 18 μπήκε στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης. Αφού ήδη είχε κερδίσει πολλές διακρίσεις, στα 20 κατέκτησε το πρώτο βραβείο του περίφημου διαγωνισμού Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, εισιτήριο για μια λαμπρή διεθνή καριέρα, που χτίστηκε με αστραπιαίες ταχύτητες.

Από το 2008 είναι ο βασικός μαέστρος της Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια είναι παράλληλα και καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Το 2009 τιμήθηκε με το Χρυσό Παράσημο για τις Υπηρεσίες προς την Δημοκρατία της Αυστρίας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top