Ένα φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα!

Aπό 1-3 Απριλίου 2023 στο ΚΠΙΣΝ

φεστιβάλ για γυναίκες

Από την 1η έως τις 3 Απριλίου 2023 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το πρώτο φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το WOW Foundation, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο αφιερωμένη σε γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα.

Ετοιμάσου για ένα τριήμερο γεμάτο περιπέτεια στη θάλασσα και το βουνό!

Το WOW Aθήνα, το οποίο στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε συνεργασία με το British Council και με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνει ομιλίες με καλεσμένες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, mentoring sessions, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και πολλά άλλα, σε μία μεγάλη διοργάνωση με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τις θηλυκότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια και τις ανισότητες που συναντούν καθημερινά και να γιορτάσει τις νίκες που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα καθώς και τα πρόσωπα και τις ιστορίες που εμπνέουν. Πολυσυλλεκτικό και διαθεματικό, το φεστιβάλ εστιάζει στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα, αλλά, ταυτόχρονα, στρέφει το βλέμμα και στα κοινά ζητήματα και τις προκλήσεις που απασχολούν όλη την υφήλιο.

 Lucy Kirkwood

 Lucy Kirkwood

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW Aθήνα, το Σάββατο 1 Απριλίου στις 21.00 το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει τη Σκηνική Ανάγνωση του έργου Maryland της Lucy Kirkwood. Το έργο αποτελεί μια αναπάντεχη, μια επείγουσα, μια δημόσια κραυγή για συστράτευση ενάντια στην κανονικοποίηση των φρικαλεοτήτων που διαπράττονται σε βάρος των γυναικών.

Άνοιξη στο Μουσείο Ακρόπολης με μουσική και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα!

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Αλεξάνδρα Κ

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Αλεξάνδρα Κ

«Το έργο αυτό υπήρξε για πολλά χρόνια μια εσωτερική μου συζήτηση -εγώ με τον εαυτό μου», σημειώνει η βραβευμένη με Olivier Award Βρετανίδα συγγραφέας Lucy Kirkwood. «Διστάζω να το χαρακτηρίσω έργο, είναι απλώς ένα ουρλιαχτό, ένας τρόπος να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι απέναντι σε μια κουλτούρα που στρέφεται εναντίων των γυναικών, κι όμως, εντέλει το μοιράζομαι, καθώς αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσε, ενδεχομένως, κάτι να εκφράσει από αυτό που αισθάνεται και άλλος κόσμος για το ίδιο ζήτημα».

Το Maryland ανέβηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, για περίοδο τριών εβδομάδων με εναλλασσόμενη διανομή 50 ηθοποιών, και έχει έκτοτε διατεθεί για σκηνικές αναγνώσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Αλεξάνδρα Κ*, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η Κατερίνα Γιαννοπούλου.

Ηθοποιοί: Αουλόνα Λούπα, Γωγώ Παπαϊωάννου, Βασίλης Σαφός, Νάνσυ Σιδέρη, Λυδία Τζανουδάκη

Μετά το πέρας της Σκηνικής Ανάγνωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με την Αλεξάνδρα Κ* και την Κατερίνα Γιαννοπούλου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Έρι Κύργια, δραματουργός-μεταφράστρια, πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου.

«Έξι μέρες.Η διαδρομή των Ελλήνων Εβραίων» στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Tη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η Κατερίνα Γιαννοπούλου.

Tη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η Κατερίνα Γιαννοπούλου.

INFO

WOW Αθήνα 2023
1-3 Απριλίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
MARYLAND της Lucy Kirkwood
Σάββατο 01/04, 21.00, Φάρος ΚΠΙΣΝ


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top