Ετοιμάσου για ένα τριήμερο γεμάτο περιπέτεια στη θάλασσα και το βουνό!

Tο XTERRA Greece | Vouliagmeni έρχεται για να σε συναρπάσει

Για 10η χρονιά και στο φυσικό του σπίτι τη Βουλιαγμένη από το 2016, έρχεται στις 21-23 Απριλίου το XTERRA Greece | Vouliagmeni να ξεκινήσει την Τριαθλητική χρονιά και να δώσει έμπνευση και παρακίνηση, για περισσότερη περιπέτεια στη φύση, τη θάλασσα και το βουνό. Το εξαιρετικό τερέν του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τόσο στο υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας στον όρμο της Βουλιαγμένης, όσο και στο ύψωμα πίσω από την πόλη στο Νότιο Υμηττό, αποτελούν εγγύηση μοναδικών και ανεξίτηλων εμπειριών για Έλληνες και ξένους αθλητές. Από την Δευτέρα του Πάσχα, αθλητές και συνοδοί, αναμένεται να αρχίσουν την απόβασή τους στην πόλη της Βουλιαγμένης που φιλοξενεί το event και να δοκιμάζουν τις διαδρομές στο βουνό τρέχοντας και ποδηλατώντας. Παράλληλα, με την έναρξη του παιδικού Τριάθλου για πρώτη χρονιά εντός της οργανωμένης Πλαζ Βουλιαγμένης, XTERRA Greece και Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, φιλοδοξούν να καθιερώσουν έναν αθλητικό και ψυχαγωγικό θεσμό, όμορφο, χαρούμενο και διασκεδαστικό, με υψηλό παράλληλα όραμα.

Το Realese Athens 2023 υποδέχεται τις Wet Leg στην Πλατεία Νερού!

Πρόκειται για το μοναδικό Τρίαθλο εκτός δρόμου της χώρας μας, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια, σκαπανέας σ’ ένα χωμάτινο ορεινό δρόμο, προσελκύει τους λάτρεις της φύσης να ζήσουν περισσότερο, με πάθος και αφοσίωση, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλες διοργανώσεις και περιοχές της όμορφης χώρας μας.

Ξεκινά  το XTERRA Greece

Ξεκινά  το XTERRA Greece

Φέτος, το XTERRA Greece | Vouliagmeni στη μεγάλη του απόσταση (Full Distance) αποτελεί και μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της νεοσυσταθήσας Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία με ένα δυναμικό ξεκίνημα, δίνει το στίγμα του οράματος που πρεσβεύει για το πολυαγαπημένο σπορ του Τριάθλου, βάζοντας στο επίκεντρο τον αθλητή και την ασφάλειά του και τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά.

Από την Δευτέρα του Πάσχα, αθλητές και συνοδοί, αναμένεται να αρχίσουν την απόβασή τους στην πόλη της Βουλιαγμένης 

Από την Δευτέρα του Πάσχα, αθλητές και συνοδοί, αναμένεται να αρχίσουν την απόβασή τους στην πόλη της Βουλιαγμένης 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Γρτηγόρης Κωνσταντέλλος προσωπικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον αθλητικό του χαρακτήρα και προσανατολισμό με την επένδυση στα αντίστοιχα ιδεώδη, φιλοξενεί ήδη στην περιοχή του, μερικές από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες διεθνείς και εθνικές διοργανώσεις! Ο τόπος έχει το άρωμα που εμπνέει το πνεύμα της XTERRA.

Σε περιμένει ένα τριήμερο γεμάτο βόλτες στη φύση

Σε περιμένει ένα τριήμερο γεμάτο βόλτες στη φύση

Εστιάζοντας στο αγωνιστικό και τεχνικό περιεχόμενο του αγώνα ενηλίκων, πρόκειται να παραμείνει ο ιδιαίτερα τεχνικός και χωμάτινος χαρακτήρας, με αφαίρεση δύο ακόμη κομματιών δρόμου και αντικατάστασή τους με εκτός δρόμου “ευχάριστες αναταράξεις”, εντείνοντας την περιπέτεια με τα φτερά της Red Bull και μειώνοντας ακόμη περισσότερο την όχληση της πόλης και των κατοίκων καθώς και την επικινδυνότητα της ποδηλάτισης σε οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός και ένταξη ειδικής διαδρομής ποδηλάτου εντός της πλαζ με ξύλινες ράμπες ανύψωσης και πλάγιας γρήγορης ποδηλάτισης, θα δώσουν ένταση και θέαμα σε όσους θα έλθουν να απολαύσουν το event ως συνοδοί ή απλοί θεατές στο χώρο της οργανωμένης πλαζ. Εντός της πλαζ, το Σάββατο το πρωί, όσοι θα βρεθούν θεατές, θα έχουν την αναβαθμισμένη πλέον ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλο κομμάτι του αγώνα με το σύνολο της κολύμβησης (εκκίνηση, διαδρομή, έξοδο και τρέξιμο στην άμμο για το ξεκίνημα δεύτερου γύρου), το τρέξιμο στη ζώνη αλλαγής και τη διαδικασία εκεί, το ξεκίνημα του ποδηλάτου, την είσοδο πάλι με το ποδήλατο και τη νέα ειδική διαδρομή στις ράμπες, τη διαδικασία εκ νέου αλλαγής στη ζώνη, το ξεκίνημα του τρεξίματος και τον τερματισμό στην αψίδα.

Στο Kids TRIathlon χαρακτηρίζεται από ευγενή άμιλλα 

Στο Kids TRIathlon χαρακτηρίζεται από ευγενή άμιλλα 

Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την ψυχαγωγία των παιδιών με όμορφες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες – μεταξύ των οποίων και παρουσίαση του έργου Ακαδημίας Ρομποτικής και Καινοτομίας “The Inventors” - σε ειδική τελετή απονομών, θα επαινεθούν όλοι οι συμμετέχοντες και θα βραβευτούν οι νικητές (γενικών κατηγοριών ανά φύλο και όλων των ηλικιακών κατηγοριών). Παράλληλα, πλούσια δώρα περιμένουν τους τυχερούς κληρώσεων από τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Στο Kids TRIathlon, όλη η χαρά και περιπέτεια είναι εντός της πλαζ! Τα πιτσιρίκια θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν έμπνευση στους μεγάλους με την ευρηματικότητα, την τόλμη και τη δυναμικότητά τους, ανταγωνιζόμενα ευγενώς σε ένα προστατευμένο και ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον εντός του μικρού πευκοδάσους, του αμμώδους της ακτής και του γκαζόν της οργανωμένης πλάζ. Με όραμα τη δημιουργία των XTERRA Τριαθλητών της επόμενης 10ετίας καθώς και δομημένων και χαλκευμένων με όμορφα και ευγενή συστατικά χαρακτήρων ανθρώπους, η XTERRA Greece και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, επενδύουν τα μέγιστα και καλούν τους γονείς να δώσουν την ευκαιρία συμμετοχής και ξεχωριστής εμπειρίας στα παιδιά τους.

Η XTERRA Greece και η ZOGGS (διεθνής χορηγός της XTERRA), διαθέτουν 20 ειδικές στολές κολύμβησης (kids wetsuits) για την χρήση από παιδιά στον αγώνα τους, ώστε ακόμη περισσότερα να έχουν την ευκαιρία να το ζήσουν.

Ξεκινά η  Τριαθλητική χρονιά με περισσότερη περιπέτεια στη θάλασσα

Ξεκινά η  Τριαθλητική χρονιά με περισσότερη περιπέτεια στη θάλασσα

Το συμβολικό κόστος € 10,- συμμετοχής στον αγώνα Παιδικού Τριάθλου έχει Κοινωνικό σκοπό και κατά το ήμισυ θα αποδοθεί σε Μη κερδοσκοπικό οργανισμό/σκοπό εντός της περιοχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πέραν του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που αποτελεί τον πολύτιμο συνδιοργανωτή και κύριο αρωγό της διοργάνωσης και της Πλάζ Βουλιαγμένης της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στον Τουρισμό Αθλητικής Εμπειρίας και στηρίζοντας σταθερά την XTERRA Greece - TRMORE Sport Events σε όλες της τις διοργανώσεις, δίνει ιδιαίτερο κύρος και διεθνή χαρακτήρα. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, επίσης Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης, φροντίζει και παρέχει την πολύτιμη ενυδάτωση των αθλητών και το δρόσισμα των επισκεπτών/θεατών.

 

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ως οικοδεσπότης δήλωσε: “Η φετινή διοργάνωση είναι εξαιρετικά ξεχωριστή για εμάς και τον Δήμο μας! Όχι μόνο γιατί αποτελεί την επετειακή διοργάνωση ενός μοναδικού αθλητικού event που υπερήφανα φιλοξενούμε και συν-διοργανώνουμε μαζί με την XTERRA Greece, αλλά και γιατί φέτος επενδύουμε στα παιδιά μας με έναν ξεχωριστό αγώνα παιδικού τριάθλου ο οποίος θα γίνει την Κυριακή 23/4. Όπως κάθε χρόνο η πόλη μας θα γεμίσει με αθλητές και φίλους του ορεινού τριάθλου που θα απολαύσουν τις ομορφιές της Βουλιαγμένης και θα δημιουργήσουν μαζί με όλους εμάς μια εμπειρία ζωής!”.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της XTERRA Greece - TRIMORE Sport Events, με ανυπομονησία και ενθουσιασμό είπε: “Η ώρα που περιμέναμε πλησιάζει και ο ενθουσιασμός μας μεγαλώνει. Η φετινή χρονιά υπόσχεται πιο έντονα συναισθήματα, πιο ανεξίτηλα χαραγμένες αναμνήσεις σε Έλληνες και ξένους που θα επιλέξουν να το ζήσουν τόσο ώς αθλητές όσο και ώς θεατές ή γονείς των τολμηρών πιτσιρικιών XTERRA Kids! Το όραμά μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την καταξιωμένη διοργάνωση και να περάσουμε στη δεύτερη δεκαετία της με τις καλλίτερες προοπτικές. Παράλληλα, η Περιβαλλοντικά ευαίσθητη πρωτοβουλία μας Clean Ocean for Sustainability, ως γενικότερο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητος, μας δίνει το εφαλτήριο να πιστεύουμε σε μια πιο ενεργό συμμετοχή μας στη βιωσιμότητα του πλανήτη που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας. Είμαστε χαρούμενοι που οι πρωτοβουλίες μας αγκαλιάζονται από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και το Δήμο που μας παραστέκεται και δρούμε πλάϊ - πλάϊ!”.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός και ένταξη ειδικής διαδρομής ποδηλάτου εντός της πλαζ με ξύλινες ράμπες ανύψωσης και πλάγιας γρήγορης ποδηλάτισης, θα δώσουν ένταση και θέαμα σε όσους θα έλθουν να απολαύσουν το event

Παράλληλα, ο σχεδιασμός και ένταξη ειδικής διαδρομής ποδηλάτου εντός της πλαζ με ξύλινες ράμπες ανύψωσης και πλάγιας γρήγορης ποδηλάτισης, θα δώσουν ένταση και θέαμα σε όσους θα έλθουν να απολαύσουν το event

Διοργάνωση - Συνδιοργάνωση: XTERRA Greece - Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top