«O αδερφός μου ο Αμαντέους» του Μηνά Βιντιάδη στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Τα Σάββατα του Μαρτίου - Πρωταγωνιστεί η Πέμη Ζούνη

O αδελφός μου ο Αμαντέους: Η παράσταση του Μηνά Βιντιάδη

Ποιος θα μπορούσε να μας γνωρίσει τον Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ καλύτερα από την αδελφή του; Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ, στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βάνας Πεφάνη, τα Σάββατα του Μαρτίου, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Αθηνών.

Ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης με την πρωταγωνίστρια του έργου του Πέμη Ζούνη

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο...

Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια.

Η Πέμη Ζούνη και η Βάνα Πεφάνη συναντιούνται ξανά. Αφορμή το έργο του Μηνά Βιντιάδη και η «αόρατη» Νάνερλ Μότσαρτ. Μια γυναίκα του 18ου αιώνα , και οι δύο σύγχρονες γυναίκες και καλλιτέχνιδες, δημιουργούν, σχεδιάζουν και συνομιλούν με το τότε και το σήμερα, μοιράζονται τις ανησυχίες τους, εξερευνούν τρόπους αφήγησης και επικοινωνίας, ανακαλύπτοντας ομοιότητες και διαφορές για τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στεγάζει μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τις υπέροχες μελωδίες του Μότσαρτ να μας χαϊδεύουν την ψυχή...

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη.

Ηθοποιοί: Πέμη Ζούνη, Έλιο-Φοίβος Μπέικο.

Στο πιάνο: Ο Διονύσης Μαλλούχος.

Σκηνικά κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης- Φωτισμός: βασίλης Κλωτσοτήρας

Κίνηση: Κυριάκος Κοσμίδης.

Φωτογραφίες: Γιώτα Εφραιμίδη.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη , 115 21 Αθήνα / Τηλ: 210 7282000

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/o-aderfos-mou-o-amanteous/ 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top