«Το εργαστήρι του δόκτορα Μάγιερλαντ» από τις Εκδόσεις Πλέθρον

Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα μυστηρίου και πλοκής της Λίνας Σόρογκα

Λίνα Σόρογκα

«Ο σύγχρονος Φρανκενστάιν καθισμένος απερίσπαστα πίσω από την απαγορευμένη είσοδο στο υπόγειο του σκοτεινού εργαστηρίου του, έπρεπε να επιλέξει με ακρίβεια, μπροστά από το μικροσκόπιο τα έμβρυα με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά “μωρών επί παραγγελία” των πελατισσών του στο τελευταίο στάδιο».

Οι τελευταίες σημαντικές εκδοτικές προτάσεις του 2022

Απίστευτα παράδοξο, χωρίς ηθικούς φραγμούς, το θέμα του νέου βιβλίου της συγγραφέα και επικοινωνιολόγου Λίνας Σόρογκα μάς θέτει αντιμέτωπους με την κρίσιμη επιλογή: θα εμπιστευθούμε το μέλλον της ζωής στις τεχνικές γενετικής για επεμβάσεις κατά βούληση στο ανθρώπινο DNA, μέχρι να εξαλειφθούν οι ασθένειες, με απώτερη επιδίωξη την ευζωία, και με επίκτητα χαρίσματα για εμάς και τα παιδιά μας;

Πού τραβάμε τη διαχωριστική γραμμή;

Ο Δρ. Χανς Ντίτριχ Μάγιερλαντ, ένας δαιμόνιος ελβετογερμανός βιολόγος γενετιστής, έχει αποστολή να αποσπάσει διά της βίας με επιθέσεις και τραυματισμούς τα εξαιρετικά γονίδια από το DNA νεαρών ταλαντούχων καλλιτεχνών, αν δεν συμφωνήσουν να γίνουν εθελοντές στα πειράματα του Ινστιτούτου για την «εξέλιξη του ανθρώπου»: Πιανίστες του Royal School of Music του Λονδίνου στα σκοτεινά δρομάκια του Σόχο, κορσικανοί γλύπτες στα στενά της Βία Βένετο, ρουμάνες χορεύτριες από το μπαλέτο του Μπεζάρ στη λίμνη της Γενεύης, οκτάχρονους Ισπανούς χορωδούς στην εκκλησία της πλατείας Σάντα Μαρία της Βαρκελώνης και άτεκνες ελληνίδες που ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά με ξένα ωάρια και σπέρμα.


Ο λόγος με τον οποίο αρθρώνεται η αφήγησή της είναι συναρπαστικός, Τίτος Πατρίκιος

Απίστευτα παράδοξο, χωρίς ηθικούς φραγμούς, το θέμα του νέου βιβλίου της Λίνας Σόρογκα μάς θέτει αντιμέτωπους με μία κρίσιμη επιλογή

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λίνα Σόρογκα, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Εργάστηκε στο Μανχάταν σε εμπορικά και γυναικεία περιοδικά (Middle East Business, Prestige κ.ά.) και στην ΕΡΤ ως δημοσιογράφος - υπεύθυνη για την επιμέλεια και παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων στα αγγλικά στην ΕΡΤ2 ("News in Brief") και επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Μάρκετινγκ και Έρευνας Αγοράς για την ΕΡΤ (τηλεόραση - ραδιόφωνο), με ειδίκευση στον τομέα μελετών και ανάλυσης τηλεοπτικής συμπεριφοράς του κοινού. Ως μέλος της επιτροπής ερευνητών των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στην Ευρώπη (GEAR - Group of European Audience Researchers), συμμετείχε ως ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2007 εργάζεται στον Δήμο Κηφισιάς ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. ΚΕΜΜΕ (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας), με αντικείμενο την παρουσίαση βιβλίων λογοτεχνίας. Έχει οργανώσει και παρουσιάσει το έργο πλήθος διακεκριμένων συγγραφέων, όπως των: Βαλτινού, Πατρίκιου, Βλαβιανού, Αγγελάκη Ρουκ, Γαλανάκη, Φωστιέρη, Νόλλα, Μάρκαρη, Σ. Τριανταφύλλου, Σιώτη, Καραποστόλη, Δούκα, Βασιλικού, Γκανά, Βιτάλη, Γκίκα, Ξανθούλη, κ.ά.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

Έχει συγγράψει τα βιβλία «Μαυσωλείο παιχνιδιών» (διηγήματα - εκδόσεις Πλέθρον, 2012) και «Αφουγκράσου το κοινό, η τέχνη μιας ουσιαστικής επικοινωνίας - Οδηγός στρατηγικής για τη δημόσια τηλεόραση» (εκδόσεις Παπαζήση, 2010), το οποίο διδάχθηκε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Έχει μεταφράσει βιβλία, ενώ άρθρα της με θέματα επικοινωνίας, διηγήματά, κριτικές και συνεντεύξεις Ελλήνων συγγραφέων όπως Βασιλικού, Γκανά, Ξανθούλη, Καραποστόλη, Βιτάλη κ.ά, έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες (Καθημερινή, Βήμα, Έθνος, καθώς και σε τοπικές, όπως Τύπος της Κηφισιάς, Αμαρυσία, Κηφισιά ) και σε λογοτεχνικά περιοδικά (Δέκατα, POETIX, FRACTAL, κ.ά.). Το 2016 κέρδισε το πρώτο Βραβείο σεναρίου ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού κινηματογράφου του Λονδίνου (9th Annual London Greek Festival) για την ταινία Imago βασισμένη σε ομότιτλο διήγημα της από το βιβλίο «Μαυσωλείο Παιχνιδιών».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top