The Ellinikon Experience Park: Άνοιξε τις πόρτες του και θα σας ενθουσιάσει

Ένα πάρκο για όλους, ένας νέος τρόπος ζωής στην πόλη μας

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ένα στολίδι άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα και ήρθε για να μας αλλάξει τον τρόπο ζωής! Ο λόγος για το Experience Park του Ελληνικού, το οποίο καλεί μικρούς και μεγάλους να το ανακαλύψουν.

Άλλωστε το Experience Park είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πάρκο. Είναι η αρχή μίας ιστορίας γεμάτης εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα. Αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης. Είναι εδώ, για όλους και για πάντα.

Πρόκειται για μία έκταση που ξεπερνά τα 70 στρέμματα, αποτελώντας μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Θα το βρείτε στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας. Εκεί δεσπόζουν και τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Οι εκδηλώσεις στο Experience Park για τα Χριστούγεννα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και το Experience Park έχει στολιστεί για την εορταστική περίοδο. Γεμάτο λάμψη, μας προκαλεί από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, να ζήσουμε τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες στιγμές!

Όσοι το επισκεφθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία μοναδική βιωματική εμπειρία, καθώς έχουν εγκατασταθεί δύο μοναδικά light installations για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider, καθώς και το Helios, μία εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό. 

Και φυσικά από το Χριστουγεννιάτικα στολισμένο Experience Park, δε θα μπορούσε να λείπει ένα επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, το οποίο κοσμεί τον χώρο. Έχει ύψος 17 μ. διακοσμήθηκε με φωτεινά λαμπάνια και αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου. 

Όμως οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ. Γιατί γιορτές χωρίς λιχουδιές και νόστιμα εδέσματα γίνονται; Οι επισκέπτες του Experience Park θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο υπέροχες γεύσεις από τους Άκη Πετρετζίκη,  Ηλία Σκουλά, LUKUMAΔΕΣ,  ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Experience Park στο Eλληνικό: Η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής!  Τι πρέπει να ξέρεις

Το Experience Park του Ελληνικού δεν είναι ένα απλό πάρκο, αλλά αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Πρόκειται για έναν χώρο βιωματικό, που σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου τρόπου ζωής. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό που μας περιμένει όλους για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα της πόλης, να εξερευνήσουμε, να χαλαρώσουμε, αλλά και να ζήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες κοντά στη φύση. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κύριος Οδυσσέας Αθανασίου, για το Experience Park του Ελληνικού

Τι μπορείς να κάνεις στο Experience Park

  • Ανακάλυψε το συναρπαστικό Σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν ανεπανάληπτες χορογραφίες.
  • Προπονήσου στον χώρο υπαίθριας άθλησης τονώντας το σώμα και το πνεύμα σου
  • Συνδέσου με τη φύση και χαλάρωσε στον κήπο Zen, μία όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.
  • Για όλους όσοι είναι γονείς, ένας υπέροχος κόσμος ξεδιπλώνεται στην παιδική χαρά, με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, προσφέροντας διασκέδαση, περιπέτεια, εκπαίδευση και εξερεύνηση.

Το ήξερες ότι στο Experience Park του Eλληνικού…

  • Φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, ενώ σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής
  • Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας  μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση
  • Γίνεται συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης
  • Ελαχιστοποιείται η χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων
  • Αξιοποιούνται τα υφιστάμενα υλικά για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Ποιες μέρες και ώρες είναι ανοιχτό το Experience Park του Eλληνικού

Κατά τη διάρκεια των εορτών (από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

-Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και Αργίες: 17:00 – 22:00

είσοδος στο Experience Park του Eλληνικού είναι δωρεάν

Πώς θα πας στο Experience Park

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο. 

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το: experiencepark.theellinikon.com.gr

Aκολούθησε το Ellinikon και στα Social Media:

Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/
Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon
Youtube: https://www.youtube.com/TheEllinikon
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top