Δεκαπέντε εξαιρετικές νέες εκδόσεις για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Αναγνώσματα που θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά

βιβλία για το καλοκαίρι

Πολυσυζημένα μυθιστορήματα, ελληνική και ξένη πεζογραφία ,ποίηση, βιβλία επιστημονικής φαντασίας και αυτοβελτίωσης. Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα σας προτείνουν 15 αναγνώσματα που μόλις κυκλοφόρησαν για να διαλέξετε αυτά που θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στις διακοπές σας.

Νέες κυκλοφορίες που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι - Μέρος 1ο

«Αββεσαλώμ, Αβεσσαλώμ!» του Ουίλιαμ Φόκνερ

Είναι σίγουρα ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το αριστούργημα του Φόκνερ. Ο τίτλος του παραπέμπει στη Βίβλο, στην ιστορία της σύγκρουσης ενός πατέρα , του βασιλιά Δαβίδ με τον γιό του Αββεσαλώμ. Ο λόγος του συγγραφέα είναι δαιδαλώδης, καταργεί τα σημεία στίξης και ο αναγνώστης χρειάζεται να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος για να απολαύσει το σημαντικό αυτό έπος του αμερικανικού νότου.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που διακρίνει ο αναγνώστης είναι οι αναφορές στην αρχαία ελληνική τραγωδία, την ασέβεια και την τιμωρία. Ιδιαίτερα βοηθητικά είναι στο τέλος του βιβλίου ,το χρονολόγιο με τα βασικότερα γεγονότα της ιστορίας καθώς και η γενεαλογία των πρωταγωνιστών. Η ιστορία αναφέρεται σε έναν φτωχό άνδρα που  καταφέρνει να πλουτίσει και να ανελιχθεί κοινωνικά. Όμως η φιλοδοξία και η ανάγκη του για εξουσία θα τον οδηγήσουν στην καταστροφή. Την ιστορία του αφηγούνται διαφορετικοί ήρωες και μέσα απ’ την πολύπλευρη εξιστόρηση αναδύεται το ερώτημα: μπορούμε άραγε πράγματι να γνωρίζουμε το παρελθόν;

Κυκλοφορεί στη σειρά  ΟRBIS LITERAE  των εκδόσεων Gutenberg που φέτος γιορτάζει τα 30 της χρόνια, σε εισαγωγή και εξαιρετική μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου.

Νέες κυκλοφορίες που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

«Μπράβος» του Άλαν Τρότερ

Ο «Μπράβος» , το ντεμπούτο του Σκωτσέζου συγγραφέα Άλαν Τρότερ,  καθηλώνει με τη «φρέσκια» ρεαλιστική και ασυνήθιστη γραφή του. Γοητευτικός, απρόβλεπτος και χειμαρρώδης εντυπωσιάζει...Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση όταν εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία (2019).Η προσεγμένη μετάφραση είναι του Γιώργου- Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Σε μια πόλη γεμάτη απατεώνες και κακοποιούς, ο μπράβος Μποξ και ο συνεργάτης του δέρνουν και μαχαιρώνουν κατά παραγγελία. Κάποιο βράδυ, σ’ ένα τραπέζι πόκερ, συναντούν έναν συγγραφέα «της κακιάς ώρας» και έναν μυστηριώδη ντετέκτιβ, οι οποίοι τους εμπλέκουν σε μια ιστορία αποτρόπαιης βίας που αφήνει πίσω της αμέτρητα πτώματα. Κυκλοφορεί στη σειρά Aldina Μυστήριο των εκδόσεων Gutenberg.

«Στάλινγκραντ» του Βασίλι Γκρόσμαν

Tο «Στάλινγκραντ», το πρώτο μέρος του μυθιστορηματικού δίπτυχου, που ολοκληρώνεται με το «Ζωή και Πεπρωμένο». Είναι μια τεράστια τοιχογραφία όχι μόνο του πολέμου, αλλά της ζωής στο σύνολό της. Σκληρό και τρυφερό, λυρικό και επικό, εκφράζει την δύναμη του ανθρωπίνου πνεύματος.

Τον Απρίλιο του 1942, ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σχεδιάζουν την τεράστια επίθεση στο Ανατολικό Μέτωπο, που θα κορυφωθεί με την μεγαλύτερη μάχη στην ανθρώπινη ιστορία, την Μάχη του Στάλινγκραντ. Εκατοντάδες μίλια μακριά, ο Ρώσος χωρικός Πιοτρ Βαβίλοβ παίρνει το χαρτί της επιστράτευσης και περνά την τελευταία νύχτα με την γυναίκα και τα παιδιά του στην καλύβα του.

Ο Γκρόσμαν δεν αποτίνει φόρο τιμής στους Στρατηγούς, αλλά τους απλούς υπολοχαγούς, στις ορντινάντσες, στους επιστρατευμένους, στον αγγελιαφόρο. Η γραφή του είναι ως συνήθως πολυεπίπεδη. Η διάχυτη λιτότητα και ο κυρίαρχος ρεαλισμός δεν στερούν από το έργο τον βαθύ εσωτερισμό του: οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού «έχουν περάσει διά πυρός και σιδήρου». Κι έχουν κατορθώσει κάτι περισσότερο από μια στρατιωτική νίκη· στο έργο του Γκρόσμαν αναγεννιούνται. Κυκλοφορεί από τις ιστορικές εκδόσεις Γκοβόστη σε προσεγμένη μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα.

«Αδελφή Μόνικα» του E.T.A Hoffmann

Η Αδελφή Μόνικα  με τις αφηγήσεις και τις εμπειρίες της, μας παρασέρνει σε μια ηδονική δίνη που ξεκινά από την πρώτη κιόλας σελίδα και διαρκεί ως το τέλος. Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών της παίρνουν συχνά οι ίδιοι το λόγο και γίνονται αφηγητές και ήρωες των δικών τους ιστοριών. Πρόσωπα και σώματα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Η δράση μετατοπίζεται με γοργό ρυθμό από αριστοκρατικές κατοικίες και κήπους σε γοτθικούς καθεδρικούς και μοναστήρια, από υπέροχα γαλλικά αρχοντικά σε δάση και ιαματικά λουτρά της Ελβετίας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροές στη σειρά Ex Libris Eroticis σε μετάφραση της Δήμητρας Φοινικοπούλου.

«To εξπρές της Φιλοσοφίας» του Έρικ Γουάνιερ

Ο  Έρικ Γουάινερ ξεκινά ένα ευφάνταστο πνευματικό ταξίδι, ακολουθώντας τα βήματα των μεγαλύτερων διανοητών της Ιστορίας, προκειμένου να μας δείξει πώς καθένας από αυτούς –από τον Επίκουρο έως τον Γκάντι, από τον Θορό ως την Μποβουάρ– μπορεί να μας βοηθήσει τόσο πρακτικά όσο και διανοητικά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.
Μια απολαυστική και χιουμοριστική οδύσσεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, για να δούμε τον κόσμο με διαφορετική οπτική, για να ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές, για να αναζητήσουμε νέους τρόπους να ζούμε και για να μάθουμε πώς να αποδεχθούμε το θαύμα της ύπαρξης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Έλλης Συλογίδου.

«Γιάννης Αντετοκούνμπο - Γράφοντας Ιστορία» Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας

Η πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς την κορυφή συγκινεί...Οι δυσκολίες της ζωής του και το αστείρευτο ταλέντο του εντυπωσιάζει... Η ιστορία του θυμίζει μυθιστόρημα και ο Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας  με την εξαιρετική πένα του μας παρουσιάζει τις σημαντικές στιγμές του Γιάννη. Γιος μεταναστών από τη Νιγηρία αναδείχθηκε δύο φορές MVP, μόλις στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής του και υπέγραψε το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία του NBA. Η πορεία της ζωής του Γιάννη είναι τόσο μοναδική όσο και ο ίδιος. Με πρωτοφανή σωματικά χαρακτηριστικά και αστείρευτο μπασκετικό ταλέντο, αφήνει πίσω τους αντιπάλους με την ίδια ταχύτητα που στο παρελθόν έτρεχε για να βοηθήσει την οικογένειά του να βιοποριστεί. Πανίσχυρος και δυναμικός κάτω από το καλάθι, έγινε θρύλος που τη ζωή του θα διηγούμαστε για να εμπνέουμε τις επόμενες γενιές. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Αλλόκοτο» του Eli Brown

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν ένα μυθιστόρημα νεανικής λογοτεχνίας και μυστηρίου .Πρόκειται για μια συναρπαστική μαγική περιπέτεια με απολαυστική πλοκή. Μια επική εναλλακτική ιστορία με απολαυστικούς χαρακτήρες.

Μια τσαγιέρα που δεν αδειάζει ποτέ, ένας γάντζος που παγώνει ό,τι αγγίζει, μια θράκα που καίει ακατάπαυστα – τα αλλόκοτα είναι καθημερινά αντικείμενα με ξεχωριστές ιδιότητες. Η Κλόβερ Έλκιν, κόρη του γιατρού Κόνστανταϊν, ζει σε έναν τόπο όπου τα θαύματα είναι αληθινά. Διακατέχεται από έμφυτη περιέργεια και ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και δράση, συλλέγοντας αλλόκοτα στα χνάρια της μητέρας της – αντίθετα, ο Κόνστανταϊν την προτιμά πρακτική και συγκρατημένη όπως ο ίδιος.

Καθώς οι εντάσεις στα σύνορα κλιμακώνονται, η Κλόβερ θα βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ίδια. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis σε μετάφραση της Διονυσίας Στεφανοπούλου.

«Πες μου δάσκαλε» του Δημήτρη Νομικού

Μετά την επιτυχία του «Πες μου Δάσκαλε», ο Δημήτρης Νομικός επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της ίδιας σειράς. Αυτή τη φορά επικεντρώνεται στο φόβο και την αγάπη.

 

Σε αγαπώ και θέλω να σε γνωρίσω. Αυτό το γνωρίσω, σηµαίνει να µάθω για σένα, να µάθω εσένα. Σε αγαπώ που υπάρχεις. Αυτό που υπάρχεις. Όχι αυτό που φαντάζοµαι, που επιθυµώ, που µου λείπει, που έχω στερηθεί, που διάβασα στα παραµύθια ή που µου είπαν ότι είναι αγάπη. Σε αγαπώ µέχρι εκεί που αρχίζει ο φόβος µου. Γι’ αυτό και συνοδεύουµε αυτό το σε αγαπώ µε διάφορα γιατί. Αγάπη και φόβος! Τα δύο βασικά συναισθήµατα! Συνυπάρχουν την κάθε στιγµή. Σε διαφορετική αναλογία στον καθένα. Κάνουν συνεχώς κύκλους µεταξύ τους και πάντα το ένα αφήνει το χνάρι του στο άλλο. Φοβάµαι; Αγαπάω; Φοβάµαι την αγάπη; Αγαπώ τον φόβο;

 

«Γόνιμες Μέρες» της Τζούλιας Γκανάσου

Ένας άντρας βρίσκεται αναίσθητος δίπλα σε έναν νεκρό. Χαρακτηρίζεται ως ύποπτος. Του χορηγείται φάρμακο ώστε να βγει από το κώμα και να δώσει κατάθεση. Θυμάται την τελευταία αίσθηση προτού κλείσει τα μάτια: γινωμένο πορτοκάλι, γλυκό. Θυμάται έναν άντρα αιμόφυρτο και έναν σκελετό βλοσυρό. Ξαφνικά, αποκτά πρόσβαση στην εποχή πριν από τα πέντε του χρόνια, πριν απ' τη μνήμη, στην αχαρτογράφητη ζώνη της ύπαρξης. Κυριαρχεί μια γυναίκα της οποίας αναζητά τη μορφή, ένα μυστικό που του κλέβει, τελικά, τη φωνή. Την ίδια ώρα, ακούει τους δικούς του να ομολογούν όσα έπρεπε να αγνοεί. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

«Ιππότες στον Μοριά» του Μιλτιάδη Τσαπόγα

Στους Ιππότες στον Μοριά ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με ένα πλήθος μεσαιωνικών μνημείων της Πελοποννήσου μέσα από μονοπάτια που τον ταξιδεύουν σε απερπάτητα και θεαματικά μέρη. Ξεχωρίζει η λογοτεχνική  πένα του συγγραφέα αλλά και ο φωτογραφικός του φακός. Οι περιηγήσεις γίνονται σε κάστρα περίφημα όπως αυτά του Μυστρά και του Γερακίου, του Ακροκορίνθου και του Clermont (Χλεμουτσίου), των Πατρών, της Μεθώνης, της Κορώνης κτλ. Μα και σε άλλα πολλά με άγνωστη ιστορία, όπως το Κάστρο του Μίλα (Château Neuf) των Τευτόνων Ιπποτών, το Σαν Φλάουρο, το Cisterna Rubea, το Château d’ Arlay ή Κάστρο της Άρλας, τα κάστρα της Παλαιομεθώνης και του Μοστιτσίου και πολλά πολλά ακόμα κυρίως μεσαιωνικά. Τέλος, ο συγγραφέας αναφέρεται και σε γοτθικές εκκλησιές της χερσονήσου, καθώς και σε εκείνες που συνυπάρχουν τα βυζαντινά με τα γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δαιδάλεος.

«Του νου το αγκάθι» της Ρούλας Γαλάνη

Στην ποιητική συλλογή της Ρούλας Γαλάνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη, οι εσώτερες ίνες του ψυχισμού ανακλώνται μέσα από έντονες τάσεις υπαρξιακής βυθοσκόπησης και κοινωνικής αμφισβήτησης. […] Η Γαλάνη είναι μια σπάνια δημιουργική πνοή που ζυμώνει τα ερεθίσματά της σε μια σπάνια μορφοπλαστική ετερογένεια. Αξίζει να διαβαστεί από τον καθένα ως μια ευρύτερη προβληματική για τα αδιέξοδα των σύγχρονων καιρών. […] Η ποιήτρια τηρεί τις προϋποθέσεις περί λογοτεχνικού κανόνα και υπαρξισμού που είχε θέσει ο Sartre για τον ποιητή που είναι καταδικασμένος να δικαιώνει ολομόναχος την ύπαρξή του. […] Και μήπως κάποιες “διάχυτες ροπές” μιας εποχής δεν ανήκουν σε μια και μόνο εποχή, αλλά έχουν […] “οικουμενικό” χαρακτήρα;».

«Μύθοι του Ήλιου» του Νικόλαου Πολίτη

Επανεκδόθηκε η σημαντική έρευνα του πατέρα της ελληνικής Λαογραφίας ,Νικόλαου Πολίτη με νέο τίτλο «Μύθοι του Ήλιου». Το κείμενο είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1882 με τίτλο «Ο ήλιος κατά τους δημώδεις μύθους» και αυτή είναι η πρώτη επανέκδοσή του εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Ο σπουδαίος αυτός διανοητής, παρουσιάζει και ερμηνεύει τις σημαντικότερες δοξασίες, διηγήσεις, λατρευτικές πρακτικές του Ήλιου στην Ελλάδα αλλά και σε γείτονες πολιτισμούς.

Το βιβλίο προλογίζει ο γνωστός μελετητής του έργου και του βίου του Ν. Πολίτη, κ. Δημήτρης Θ. Κατσαρής. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δαιδάλεος.

«Το 1821 και το επιχειρείν» του Οδυσσέα Κόλλια

Η μελέτη του Οδυσσέα Κόλλια  μας παρουσιάζει τα διδάγματα που μπορούμε να λάβουμε ως προς την επιχειρηματικότητα από τους ήρωες του '21, άλλωστε η επανάσταση  και το αφήγημά της εμπνέει, ενθαρρύνει και καθοδηγεί.

Το νέο του βιβλίο  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και προβάλλει τις αρετές των αγωνιστών του ’21 σαν δεξιότητες ηγεσίας και αποκωδικοποιεί τις αρχές που χαρακτήρισαν τον αγώνα, που είναι χρήσιμες στη ζωή και το επιχειρείν.

Ο συγγραφέας απαντά σε σημαντικά ερωτήματα και παραλληλίζει την Επανάσταση του 1821 με τη ζωή και το σύγχρονο επιχειρείν.

Στην Επανάσταση του 1821 συμμετείχαν ποικίλοι άνθρωποι: αρχηγοί, προύχοντες, αγωνιστές, κλέφτες, αρματολοί, ιερωμένοι και ο λαός. Με τη συνέργειά τους, το όραμά τους και την υπέρβαση ελευθερώθηκαν. Με τον ίδιο τρόπο στη ζωή και τον επαγγελματικό στίβο ο αγώνας φέρνει τη νίκη.

«Το ΖΕΝ των Σχέσεων 30 +1 συμβουλές για μια ευτυχισμένη σχέση» του Παναγιώτη Ασημεόνογλου

Με το νέο του βιβλίο ο Παναγιώτης Ασημεόνογλου μας βοηθάει  να κατανοήσουμε τον έρωτα σε όλα τα πλάτη  και τα βάθη του.

Μέσα από 30 + 1 συμβουλές θα νιώσουμε καλύτερα τον σύντροφο μας και θα βρούμε την ευτυχία μαζί του. Διάσημοι χαρακτήρες, σοφές ιστορίες, πληροφορίες ψυχολογίας, συμβουλές και τεχνικές της Ανατολής, ταυτίσεις του τύπου «νιώθω έτσι;», «ποιο χρώμα ή ζώο είμαι;», μας καθοδηγούν σε ένα ωραίο παιχνίδι εξερεύνησης αυτοανακάλυψης, αλλά και ανακάλυψης του συντρόφου μας. «Το Ζεν των Σχέσεων»  απευθύνεται σε όλα τα ζευγάρια που αναζητούν τρόπους για να βιώσουν τη σχέση τους πιο βαθιά και να τη μετατρέψουν σε ένα εργαστήρι ομορφιάς. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δαιδάλεος.

«Έντεκα Δαχτυλίδια» του Φίλ Τζάκσον

Στο βιβλίο αυτό, ο Φίλ Τζάκσον αποκαλύπτει πώς έμαθε τα μυστικά της ενσυνείδησης και του ομαδικού πνεύματος, πώς ενέπνευσε θρυλικούς παίκτες όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Σακίλ Ο’Νιλ και ο Κόμπι Μπράιαντ και πώς έστησε πετυχημένες ομάδες, κάνοντας τους παίκτες του να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να λειτουργούν με απόλυτο συγχρονισμό. Μιλάει για συναρπαστικές προσωπικότητες και για το πάθος τους για τη νίκη, και κυρίως για το πώς μπορούμε να βγάλουμε από μέσα μας τον καλύτερο εαυτό μας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top