Νέες κυκλοφορίες που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

15 απολαυστικά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές

βιβλία εκδόσεις

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα σας προτείνουν βιβλία για να  ετοιμάσετε τη λίστα για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις.

Η Sigrid Nunez γράφει για τις απροσδόκητες αποχρώσεις μιας φιλίας

Νέες δουλειές αγαπημένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων ,μυθιστορήματα, διηγήματα, αστυνομικά , θρίλερ, διηγήματα και φυσικά βιβλία αυτοβελτίωσης.

«Η μεγάλη οικογένεια» της Καμίγ Κουσνέρ

Η εξομολόγηση της Καμίγ Κουσνέρ συγκινεί και σοκάρει. Η  συγγραφέας ,κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, βρίσκει το θάρρος και σπάει, 30 χρόνια μετά, τη σιωπή της για τον βιασμό του δίδυμου αδελφού της από τον πατριό του .Ο βιαστής του 13χρονου τότε αγοριού και σύζυγος της μητέρας του, είναι ο Ολιβιέ Ντιαμέλ, γνωστός πολιτικός επιστήμονας, διάσημος αναλυτής, πρώην ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Πολιτικών Επιστημών.

Στα 45 της χρόνια αισθάνθηκε την ανάγκη να διηγηθεί ένα κοινότοπο έγκλημα που αποτελεί ακόμα και στις μέρες μας μεγάλο ταμπού: την αιμομιξία. Οι λέξεις της είναι σφαίρες. Οι αποκαλύψεις της προκάλεσαν σάλο στη Γαλλία. Στο συγκλονιστικό βιβλίο της η Κουσνέρ λέει ότι υπήρχε «ομερτά» για το θέμα στους παριζιάνικους πολιτικούς και μιντιακούς κύκλους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Γάτα ανάμεσα σε περιστέρια» της Agatha Ghristie

Πολύ δυσάρεστα πράγματα συμβαίνουν σ’ ένα σχολείο θηλέων… Μες στη νύχτα, ενώ όλο το σχολείο κοιμάται, δύο καθηγήτριες, αναζητώντας την πηγή μιας μυστηριώδους λάμψης στο Αθλητικό Περίπτερο, ανακαλύπτουν το πτώμα της γυμνάστριας – έχει πυροβοληθεί εξ επαφής. Το σχολείο βυθίζεται στο χάος, όμως, όταν η «γάτα» που παραμονεύει στη φωλιά των περιστεριών ξαναχτυπά. Δυστυχώς, μια μαθήτρια γνωρίζει πάρα πολλά. Και πιο συγκεκριμένα γνωρίζει πως χωρίς τη βοήθεια του Ηρακλή Πουαρό θα είναι το επόμενο θύμα… Το νέο βιβλίο της αγαπημένης σειράς μυστηρίου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Ανεμόγερτος» του Γεώργιου Ελ. Τζιτζικάκη

Πώς να περιγράψεις το αλλόκοτο, τις συμπτώσεις, τη σημασία των αντικειμένων στις πιο κρίσιμες στιγμές;
Σκηνές σινεμά, είκοσι μία μικρού μήκους ταινίες, ένα αφηγηματικό installation με καταιγιστική δράση, με μια γλώσσα που σε κάνει να θες να ρισκάρεις, να σταματήσεις να μετράς, να κατεβάζεις app, να προσπαθήσεις να της μιλήσεις τελικά. Οι στιγμές αλλάζουν όταν βουτάμε μέσα τους. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Πολεμιστές του Λυκόφωτος» του Kay Guy Gavriel

Για γενιές ολόκληρες οι Έρλινγκ της Βίνμαρκ, θαλασσοπόροι και πολεμιστές, όργωναν τις θάλασσες με τα καράβια τους με τις δρακόμορφες πλώρες, σκορπώντας στο πέρασμά τους τη φωτιά και το θάνατο. Όμως, οι καιροί αλλάζουν ακόμα και στον μακρινό Βορρά.

Τώρα, ο κόσμος δονείται από την κλαγγή των όπλων και τις ιαχές των επιδρομέων. Οι πολεμόχαροι Έρλινγκ, οι φιλόδοξοι Ανγκλσίν και οι ανυπότακτοι Σινγκέιλ βλέπουν τα νήματα της ζωής τους να μπλέκονται απρόσμενα μεταξύ τους. Κι ενώ στις εσχατιές του κόσμου οι κοιλάδες και οι λόφοι αντηχούν ακόμα από τις μελωδικές φωνές των νεράιδων, οι άνθρωποι διαμορφώνουν τις δικές τους συμμαχίες, ώσπου φτάνει η ώρα της μοιραίας αναμέτρησης…Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

Γιατί μας συναρπάζει η βραβευμένη «Ανωμαλία» του Ερβέ Λε Τελιέ;

«Γλυκιά εκδίκηση»  του Γιούνας Γιούνασον

O αγαπημένος συγγραφέας του διεθνούς μπεστ σέλερ «Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ» επιστρέφει με μια απολαυστική περιπέτεια, όπου τα βάζει με τη σύγχρονη υποκρισία και απληστία, δίνοντάς μας να καταλάβουμε τι έχει στ’ αλήθεια σημασία στη ζωή.

Ο Βίκτορ Αλντερχέιμ έχει να λογοδοτήσει για πολλά. Δε φτάνει που εξαπάτησε τη Γένι, τη νεαρή πρώην σύζυγό του, και της βούτηξε την γκαλερί που είχε κληρονομήσει, άφησε και τον γιο του, τον Κέβιν, να πεθάνει καταμεσής της σαβάνας στην Κένυα.

Ούτε που περνάει από το μυαλό του Βίκτορ πως μπορεί τον Κέβιν να τον έσωσε και να τον μεγάλωσε σαν παιδί του ένας σαμάνος Μασάι. Και σίγουρα δεν έχει διανοηθεί καν ότι ο Κέβιν, όταν καλείται να περάσει τα τελετουργικά των πολεμιστών Μασάι, φεύγει τρέχοντας για Στοκχόλμη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Ραγιάς- Μέρες και Νύχτες 1821» του Γιάννη Καλπούζου
 

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο «Ραγιάς» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
1816-1829. Πάτρα, Τριπολιτσά, Ναύπλιο, Μεσολόγγι…

Αφότου ο Αγγελής βρέθηκε φυλακισμένος στο κοτέτσι του Σαχίν Αγά, το μίσος φώλιασε στην ψυχή του σαν φαρμακερό φίδι.

Κατά την εκρηκτική και συγχρόνως σαγηνευτική πορεία του μπαίνει στη δούλεψη ενός στρυφνού και τσιγκούνη πραματευτή, που σου πουλά κωλοφωτιά για καντήλι. Τον ζώνει το μολυβένιο σύγνεφο της σκλαβιάς και του εξευτελισμού των ραγιάδων. Σμίγει με την Κερασία, όπου στο πρόσωπό της βουτάνε και κολυμπούν τα όνειρα. Απαντιέται με κοτζαμπάσηδες, κολίγους και συμπολεμιστές, που είναι πιότερο από αδέρφια και γυναίκα την ώρα της μάχης, ενώ ένα τρομαγμένο Τουρκόπουλο γαντζώνεται πάνω του.

Ο Αγγελής βιώνει το μεγαλείο και τη σκοτεινή πλευρά του ματοβαμμένου Εικοσιένα, γκρεμίζοντας μυθεύματα και φανερώνοντας καταχωνιασμένες αλήθειες. Σφιχταγκαλιάζεται με τη φωτιά του ξεσηκωμού, μεταβολίζει την αγριότητα σε ελπίδα, λύτρωση και γλυκασμό, και βροντοφωνάζει: «Θέλω να μην είμαι ραγιάς σε κανέναν. Ραγιάς σε τίποτα!»

«Για κάποιο λόγο» της Lillie Vanessa

Όταν το πορτοφόλι της Τζουλς Γουόρδινγκτον-Σμιθ ανακαλύπτεται δίπλα σε ένα πτώμα, η ίδια καθίσταται η βασική ύποπτη για τον φόνο.

Αφού αγωνίστηκε για χρόνια να χτίσει την τέλεια οικογένεια και καριέρα, κινδυνεύει πλέον να χάσει τα πάντα.

Σίγουρη για την αθωότητά της, η Τζουλς αγωνίζεται απεγνωσμένα να καθαρίσει το όνομά της. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Ήταν πολύ μεθυσμένη, όταν έλαβε χώρα ο φόνος, και δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη.

Ανικανοποίητη με τον χειρισμό της υπόθεσης από την αστυνομία, η Τζουλς ξεκινά τη δική της έρευνα για τον φόνο. Καθώς ανακαλύπτει νέα στοιχεία, εγκαινιάζει ένα ερευνητικό βλογκ, το οποίο γίνεται viral, εκθέτοντάς τη στα δημόσια βλέμματα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Δεν μπορώ να σου πω αντίο» της Holly Miller 

«Ένα συνταρακτικό, συγκινητικό και καλογραμμένο μυθιστόρημα για το πεπρωμένο, τα όνειρα και την ανιδιοτελή αγάπη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Ο Τζόελ φοβάται το μέλλον. Από μικρό παιδί τον στοιχειώνουν τα όνειρά του για τους αγαπημένους του. Βλέπει όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον – καλά και άσχημα. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να μην αφήσει κανέναν να τον πλησιάσει ξανά.

Η Κάλι δεν μπορεί να ξεχάσει το παρελθόν.

Από τότε που πέθανε η καλύτερή της φίλη, η Κάλι νιώθει ότι χάνει τον εαυτό της. Ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει και να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Και οι δύο έχουν αφήσει τη ζωή να τους προσπεράσει. Όμως, από την πρώτη στιγμή που τα βλέμματά τους συναντιούνται ξεκινά κάτι που θα τα σαρώσει όλα στο πέρασμά του.

« Οι δαίμονες του Αρέτσο» της Αλέκας Πλακονούρη

 

Στους «Δαίμονες του Αρέτσο» ο αναγνώστης ταξιδεύει σε τόπους γνώριμους και άγνωστους, σύγχρονους και παλιούς, βαθιά πραγματικούς και μαγικούς ταυτόχρονα. Συναντά πρόσωπα με σάρκα και οστά, που ίσως κάποτε βιαστικά τα προσπέρασε. Γνωρίζει την «ιστορία των απλών ανθρώπων που γράφεται με γιώτα μικρό», και τότε εκείνη φωτίζεται μυστικά και γίνεται Ιστορία με γιώτα κεφαλαίο.

Στο ταξίδι του αυτό φεύγει απ’ το λιμάνι της Πάτρας τον Μάρτιο του 1911 με το υπερωκεάνιο Πατρίς, έχοντας ως προορισμό την Αμερική∙ ταξιδεύει σε μια κωμόπολη της Πελοποννήσου, όπου σε ένα σωματείο αχθοφόρων συναντά την κομμουνιστική αρχή «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του»∙ βρίσκεται στη Χαλκίδα, να συζητάει σε ένα καφενείο με τον Γιάννη Σκαρίμπα∙ στην πλατεία Συντάγματος αντικρίζει απογυμνωμένο έναν θωρακισμένο ματατζή. Και το ταξίδι συνεχίζεται... Τα 15 συναρπαστικά διηγήματα της Αλέκας Πλακονούρη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Μυθιστόρημα με κλειδί» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

 

Η Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας.

Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα.

Η επιφανειακή ηρεμία του νησιού διαταράσσεται ενώ ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα από το παρελθόν θα περιπλέξει την υπόθεση. Καθώς η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, θα κατορθώσει ο Μάρκου να βρει τον δολοφόνο προτού αυτός καταφέρει να ξεφύγει με το επόμενο πλοίο της γραμμής; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Χαμένες πλατείες» της Χριστίνας Χρυσανθοπούλου

Μια γυναίκα που σκαλίζει το παρελθόν για να γλιτώσει από το παρόν και ένα κορίτσι που δραπετεύει βίαια από την αθωότητα. Ένα πρώην επιτυχημένο στέλεχος που περιπλανιέται άστεγο και ένας ασφαλιστής από τον Πόντο που εξακολουθεί να πιστεύει στα θαύματα. Ένας παππούς που τα απογεύματα παίρνει τον δρόμο για την πλατεία και ο κατάκοιτος φίλος του που βλέπει τη ζωή προς τα πίσω. Ένας σεισμός, η αλήθεια μέσα από τα συντρίμμια, και ένας σκύλος σε διαρκή περιπλάνηση, που αλλάζει σπίτια και πραγματικότητες.

Επτά διηγήματα με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που οι ζωές τους τέμνονται μες στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σπίτια και στις πλατείες της πόλης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

«HBR'S TEN MUST READS - Συναισθηματική Νοημοσύνη- Ηγεσία»

Στο κλασικό του πλέον μπεστ σέλερ Συναισθηματική Νοημοσύνη, ο Daniel Goleman διαπίστωσε πως ο ρόλος της είναι δύο φορές πιο σημαντικός από άλλες δεξιότητες στην άσκηση αποτελεσματικής ηγεσίας. Στην Ηγεσία θα μάθετε πώς να κάνετε το αποφασιστικό  βήμα για να γίνετε από καλός μάνατζερ ένας εξαιρετικός ηγέτης. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Μόνο Σοκολάτα» του Άκη Πετρετζίκη

Ένα βιβλίο απολαυστικό, ξεχωριστό, όσο και η γεύση της πραγματικά καλής σοκολάτας. Μια μοναδική έκδοση με την υπογραφή του chef Άκη Πετρετζίκη, αφιερωμένη στη σοκολάτα και σε όλους όσοι αγαπούν να την απολαμβάνουν. Μυστικά, συμβουλές, πληροφορίες και περισσότερες από 35 συνταγές που θα απογειώσουν τις ζαχαροπλαστικές σας ικανότητες και θα γεμίσουν την κουζίνα σας με ακαταμάχητο σοκολατένιο άρωμα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top