«Η Φαίδρα καίγεται» στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η ενοχική Φαίδρα του αρχαίου μύθου

Η Φαίδρα Καίγεται

Ο Κύκλος Contemporary Ancients συνεχίζεται με την παράσταση του έργου της Αμάντας Μιχαλοπούλου, Η Φαίδρα καίγεται, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, στις 30 και 31 Ιουλίου. Είναι το τέταρτο κατά σειρά θεατρικό έργο, που γράφτηκε σε παραγγελία του Φεστιβάλ Αθηνών και παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, μετά το Σπίτι με τα φίδια του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (9-10/7), το γάλα, αίμα της Αλεξάνδρας Κ. (16-17/7) και την Κρεουργία του Γιάννη Μαυριτσάκη (23-24/7).

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Θέατρο Δάσους στις 27 και 28 Ιουλίου

Το έργο συνομιλεί με τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη. Όμως, στον αντίποδα της ενοχικής Φαίδρας του αρχαίου μύθου και των κλασικών μεταγραφών της, και εμπνευσμένη από την ερωτική ηρωίδα της Τσβετάγεβα, η σύγχρονη Φαίδρα της Αμάντας Μιχαλοπούλου αναλαμβάνει την ευθύνη της επιθυμίας της και έρχεται αντιμέτωπη με τη φωτιά. «Ήθελα μια Φαίδρα που να μην πεθαίνει, αλλά να αντιμετωπίζει τον ερωτισμό της ως κάλεσμα ζωής. Όχι νεάζουσα, αλλά έφηβη στην καρδιά. Έτοιμη να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της ακούγοντας το κάλεσμα του πάθους ως υπόσχεση ζωτικότητας», λέει η συγγραφέας.

Η παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού, προτάσσει μια σύγχρονη ανάγνωση του έργου, αποφεύγοντας το στερεότυπο του αταίριαστου έρωτα, που ακολουθεί τον μύθο της Φαίδρας από την αρχαιότητα ως σήμερα. Όλη η πλοκή διαδραματίζεται ένα καλοκαίρι σε κάποιο εξοχικό στην Πελοπόννησο. Τη Φαίδρα ερμηνεύει η εξαιρετική ηθοποιός Άννα Μάσχα, ενώ τον Ιππόλυτο ο ανερχόμενος ηθοποιός Νίκος Λεκάκης.

 

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία Γιάννης Καλαβριανός
 Σκηνικά Εύα Μανιδάκη
 Κοστούμια Βάνα Γιαννούλα
Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος
 Σύνθεση μουσικής Δήμητρα Τρυπάνη
 Επιμέλεια κίνησης Μαριάννα Καβαλλιεράτου 
Τραγούδι Γιώργος Γλάστρας
 Στίχοι Γιάννης Καλαβριανός 

Η ηχογράφηση έγινε στο Studio 19st Έπαιξαν οι μουσικοί Ίλυα Αλγκάερ (κοντραμπάσο), Άντζυ Κασδά (βιολί), Δήμητρα Κοκκινοπούλου (πιάνο), Δέσποινα Σπανού (βιολοντσέλο) Βοηθός σκηνοθέτη Αλεξία Μπεζίκη Βοηθός σκηνογράφου Άννα Ζούλια Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή Παίζουν Άννα Μάσχα (Φαίδρα), Νίκος Λεκάκης (Ιππόλυτος), Μαρία Κοσκινά (Ληώνη), Μαρία Μοσχούρη (Αφροδίτη), Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου (Άρτεμη) Εκτέλεση παραγωγής Εταιρεία Θεάτρου Sforaris Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα Οργάνωση παραγωγής: Πάνος Σβολάκης.

Ιnfo παράστασης

Η Φαίδρα καίγεται της Αμάντας Μιχαλοπούλου έρχεται στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 30 – 31 Ιουλίου, 21:30.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top