Μαραθώνας: 2ο Φεστιβάλ Τοπικών Παραγωγών και Μαραθώνιος Γαστρονομίας

Συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου στις 7/82021 στην παραλία Μαραθώνα

2ο Φεστιβάλ Τοπικών Παραγωγών

Συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου 2021 στην Παραλία του Μαραθώνα (πλατεία Αγίου Παντελεήμονα) στο πλαίσιο του 2ου ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΤΟΠΙΚΏΝ ΠΑΡΑΓΩΓΏΝ, που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο από την Τρίτη 3 έως και την Κυριακή 8/8/21!

Την Παρασκευή 6/8 θα διεξαχθεί ο 1ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Ο Δήμος Μαραθώνος διοργάνωσε το 2020, 17-21 Ιουλίου, για πρώτη φορά το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Παραγωγών στην Παραλία της Ν. Μάκρης. Η μεγάλη του επιτυχία, καθώς έτυχε εξαιρετικής αποδοχής από το κοινό προς όφελος των τοπικών επιχειρηματιών πρωτογενούς παραγωγής και εστίασης, δημιούργησε την ανάγκη να καταστεί θεσμός και να επεκταθεί.

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Ο Δήμος πλέον αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών συνεργαζόμενος με συναφείς φορείς και σχεδιάσει τις επόμενες δράσεις του από κοινού με τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις εστίασης. Με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ, αλλά και παρόμοιες εξωστρεφείς δράσεις, διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα του δήμου και να προβληθεί, από κοινού με την παγκόσμιας ακτινοβολίας ιστορία του τόπου μας και το συγκριτικό πλεονέκτημα των παραγωγών της Μαραθωνίτικης γης και των επιχειρήσεων εστίασης του δήμου μας, που λειτουργούν καινοτόμα και με υψηλό επαγγελματισμό.

Εφέτος προγραμματίστηκε το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ να πραγματοποιηθεί με 2 σκέλη.

Το πρώτο σκέλος στον παραλιακό πεζόδρομο της Ν. Μάκρης από 15-21 Ιουλίου 2021 (6 ημέρες) και το δεύτερο στην Παραλία του Μαραθώνα (πλατεία Αγίου Παντελεήμονα), από 3-8 Αυγούστου 2021 (6 ημέρες).

Στο πλαίσιο του 2ου σκέλους στην Παραλία του Μαραθώνα, την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, θα διεξαχθεί ο 1ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) και την Παναττική Ομοσπονδία Πολιτών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α).

Στόχος αυτής της δράσης είναι να προβάλει από κοινού με τους τοπικούς παραγωγούς και τις επιχειρήσεις εστίασης του δήμου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διεξαχθεί διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, οι νικητές των οποίων θα λάβουν ενδιαφέροντα έπαθλα και δώρα.

Τα καταστήματα εστίασης θα προσφέρουν finger food. Τα δρώμενα θα καλύπτονται από δύο παρουσιαστές με κάμερες υπό τη διεύθυνση σκηνοθέτη από κινητό στούντιο και θα προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη, ενώ θα πραγματοποιείται διαδικτυακή μετάδοση.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top